25 / 04 / 2024

Nallıhan'da 7.1 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Nallıhan'da 7.1 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Nallıhan İcra Dairesi, Bozyaka Mahallesi'nde üzerinde idari binalar bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 7 milyon 44 bin 855 TL olarak belirlendi. ,



Nallıhan İcra Dairesi, Bozyaka Mahallesi'nde üzerinde idari binalar bulunan arsayı 7 milyon 44 bin 855 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 25 Ağustos 2020 günü gerçekleşecek.

T.C. NALLIHAN İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI 1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri :  Ankara  İl, Nallıhan İlçe, 2669 Parsel, BOZYAKA Mahalle/Köy, TAVŞAN ÖLDÜREN Mevkii Niteliği:1 adet depo ve 2 adet özel amaçlı depo ve 2 katlı beton arma idari binası ve 2 katlı betonarma yemekhane, besihane bulunan kıraç tarla vasıflı taşınmaz.

TAŞINMAZ ÖZELLİKLERİ:
1) İdare binası :
Betonarme karkas tarzda zemin ve 1 .kat olmak üzere 2 katlı olarak inşa edilmiştir. Her kat 192,00 m² X 2 kat = 384,00 m² toplam kapalı alana sahiptir. Giriş katta 2 oda mutfak ,lavabo ,1.katta 3 oda bulunmaktadır. Pencereleri pvc doğramalı ve ısıcamlı, Dış cephesi silikonlu dış cephe boyalı Dış kapısı çelik ,iç kapıları mobilya kapılıdır.
Oda duvarları alçı sıva üzeri plastik badanalıdır. Islak mekan ve hol zeminleri seramik kaplamalıdır. Oda zeminleri laminant parke kaplanmıştır. Mutfak dolapları mdf ,tezgahı mermerit yapılmıştır.
2) Depolar (Üretim yapıları ) :
Üretim yapıları birbiriyle irtibatlı hacimlerden oluşmaktadır. Yaklaşık 2 metre yükseliğindeki beton perdeler üzerine kutu profillerle karkası yapılmış ,çatısı ısı yalıtımlı panellerle kapatılmıştır. Zemin ile çatı kolon üst birleşimi arası yaklaşık 7,5 metredir. Zemini vakumlu beton ,duvarlar yalıtımlı sandviç panel ile kapatılmıştır. Sandviç Panel, (EPS) diye adlandırılan iki kat boyalı galvaniz sac veya alüminyum levha arasına muhtelif kalınlık ve yoğunlukta poliüretan enjeksiyon uygulanarak imal edilen kompozit çatı ve cephe kaplama malzemesinden oluşan çatı ve duvarlara sahiptir. Çelik Konstrüksiyon Yapılarda ana taşıyıcı, çelik kolonlardır. Depolama alanlarının bir bölümünde makinalar bir bölümünde ise işlenmemiş malzemeler depolanmıştır. Depolama ve işleme alanları arasında birbirlerine geçiş sağlanmıştır. Üretim sahası içerisinde ayrıca tamir servisi ve imalat şefi odası oluşturulmuştur.
3) Yemekhane :
Yemekhane 2 farklı tarzda inşa edilmiş yapıdan oluşmaktadır. 1.si ruhsatlı betonarme karkas olarak inşa edilen toplam 166,13 metrekare kapalı alana sahip 2 katlı bina Betonarme yapının pencereleri pvc doğramalı ve ısı camlı Dış cephesi plastik boyalı ,kiremit çatılı ,ve güneş enerjisi paneli ile sıcak su tesisatı olan ,kısmen bayan yatakhanesi olarak kullanılan yapıdır.
2.si prefabrik tarzda inşa edilmiş yaklaşık 250 m² toplam alana sahip tek katlı projesiz yapıdır. Prefabrik Yemekhane; Mutfak ,tuvalet ve lavabolar ile yemek salonu bölümlerinden oluşmaktadır. Zemini seramik kaplamalı, duvarlar alçı sıva üzeri plastik badanalıdır.
4) Besihane-Depo :
TKGM nin internet sitesinde besihanenin yaklaşık 280,00 m² lik kısmının parsel dışında kaldığı görülmektedir.
Demir profiller ve çatı makaslarıyla oluşturulan karkas yapı sandviç panellerle kapatılarak inşa edilmiştir. Zemini grobetondur.Çatısı kompozit panel kaplamadır. Keşif sırasında malzeme depo edildiği görülmüştür.
5) Kantar:
Kantar binası alanı yaklaşık 12 metrekare kapalı alana sahip olup yığma inşaat tarzında tek kat yapılmıştır. Kiremit çatılı pvc doğramalıdır. Kantar 60 ton tartma kapasitelidir.
6) İhata duvarı ve tel çit :
Fotoğraflarda da görüldüğü üzere ,parselin çevresi yaklaşık 625 metredir. Bunun 260 metresi ortalama 110 cm lik ihata duvarı üzeri 60 cm kafes tel çekili ,geri kalan 365 metre ise beton direk ve kafes telle çevrilidir. Parselin batısında 8,00 m uzunluğunda 1,20 metre yüksekliğinde demir raylı kapı yapılmıştır.
7) Kamelya (2 ad.)
Yaklaşık 12 m2 alana sahip şıngıl çatılı ahşap kamelya bulunmaktadır. Kamelyanın zemini grobetondur.
8) Kilit taş kaplama :
Binalar dışındaki alanların yaklaşık 3.500 metrekarelik kısmı kilit taş kaplanmıştır.
9) Çim saha ,ağaçlar ve saha aydınlatması :
Yaklaşık 1000 metrekare çim ve 30 adet 8-10 yaşında çam ağacı ekili alana 5 adet aydınlatma direği dikilidir.
10 Bekçi evi :
Parsel girişinde 36 metrekare oturum alanına sahip 2 katlı betonarme karkas olarak inşa edilmiştir. Dış cephe boyalı ve Marsilya tipi kiremit kaplamalıdır
11) Sürgülü demir kapı
12)Makinenin tanımlı adı:
1- Yağlı yün açma hattı ,2- Yağlı yün yıkama hattı, 3- Yün yağı alma mak, 4- Temiz yün kurutma mak. 5- Temiz yün yıkama hattı ,6- Temiz yün balyalama mak., 7- Gübre alma hattı, 8- Yün yıkama suyunu yum.mak. 9- Kirli su arıtma ,10-1000 kw trafo ve jeneratör , 11- Kirli yün balyalama, 12- Kompresör ,13 Buhar kazanı 14- 60 tonluk kantar.

DEĞERLENDİRMELER
Parsel üzerinde bulunan yapıların değerlerinin tespiti Öncelikle yapıların değerinin belirlenmesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Mimarlık Ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2019 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkındaki Tebliğden yararlanılacak ,ancak bazı imalatlarda serbest piyasa fiyatları esas alınacaktır.

Kıymet takdirine konu edilen Nallıhan Bozyaka 2669 parsel Bolu –Nallıhan yoluna yaklaşık 80 metre, Bozyaka yerleşim yerine yaklaşık 500 metre uzaklıktadır. Çekme mesafelerine göre inşaat yapılması halinde yaklaşık 3,400 metrekare lik kısmı inşaat yapılacak alan dışında kalmaktadır. Başka bir ifade ile parsel üzerine 16.340,00 metrekare -3.400,00 metrekare = 12.940,00 metrekare kapalı alana sahip inşaat yapılabilir.Parsele kadar toplu taşıma araçları ile ulaşım olanağı vardır.(Bozyaka mahallesine gelen araçlardan yararlanılabilir) Elektrik ve su mevcuttur. Bu haliyle kadastro parseli ARSA özelliği taşımaktadır. Değerlendirmelerimizde bu özellik belirleyici olacaktır. Nitekim betonlaşmadan dolayı bu aşamadan sonra parselin tarım amaçlı kullanımı mümkün değildir.

Nallıhan Bozyaka 2669 parsel sayılı 16.340,00 metrekare yüzölçümlü kıraç tarla vasıflı taşınmazın ,konumu,imar durumu,yüzölçümü ,hissedar sayısı ,geometrik şekli ,arazi yapısı ,altyapı imkanlarından yararlanma hali ile çevre alım satım rayiçleri dikkate alındığında keşif tarihi itibariyle birim metrekare değerinin 30,00.-TL/metrekare olabileceği kanaatine varılmıştır. Taşınmaz üzerinde mevcut bulunan teferruatları tapu kaydında bulunmaktadır. Satışa konu edilen taşınmasın geniş bilgisi dosyada mevcuttur.

Adresi :Ankara ili Nallıhan ilçesi Bozkaya Mah. Tavşan Öldüren Mevkii, 2669
Parsel Nallıhan/Ankara
Yüzölçümü : 16.340,00 metrekare
Arsa Payı : TAM
İmar Durumu : Toplam inşaat alanı = 1.740,00 m² + Eski yapılan yapılar. Ön bahçe mesafesi 10 m , yan bahçe mesafesi 5,00 m Yükseklik = 6,50 m Var
Kıymeti : 7.044.855,70 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Tapu Kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 25/08/2020 günü 14:00 - 14:10 arası
2. Satış Günü : 25/09/2020 günü 14:00 - 14:10 arası
Satış Yeri : NALLIHAN ADLİYESİ 1.KAT DURUŞMA SALONU

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/129 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön