23 / 04 / 2024

NART Sigorta binalarda tehlikelere karşı çözüm sunuyor!

NART Sigorta binalarda tehlikelere karşı çözüm sunuyor!

Polat Tower yangınında risk yönetiminin önemi ortaya çıktı. Türkiye’nin en büyük sigorta ve reasürans brokeri NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği de ortaya çıkan bu tehlikelere karşı çözüm sunuyor



Şehir merkezlerindeki bir çok kule rezidans ve ofislerin sayıları hızla artıyor. Bunlar birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz hafta içinde dış cephesi  yanan Beşiktaş’ta ki Polat Tower sigorta mevzuatı  konusunu gündeme getirdi.  Ülkemizin en büyük sigorta ve reasürans brokeri NART A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Levent Nart konuyla ilgili şunları söylüyor : “ Çok katlı binaların, yani kulelerin sigortalanma işlemi özel ihtisas gerektirir.  Bu gerek kulelerin inşaat döneminde gerekse hizmete açıldıktan sonra büyük önem taşır. Kulelerin inşaat döneminde ki sigorta poliçelerinde mesuliyet, tüm inşaat riskleri, iş kazaları, gelecekteki kira kaybı gibi konuların göz önüne alınması gerekmektedir. Kullanım döneminde ise rezidans ve ofis kuleleri ile ilgili sigorta poliçelerinde oluşturulmasında, bina işletmecisinin, kiracıların, mülk sahiplerinin, ve tüm yaşam merkezlerindeki tarafların ortaya çıkacak bir sorunun ardından mahkemelik olmadan zararların karşılanması gerekliliği göz önüne alınmalıdır. Sigorta poliçeleri tüm bunlar çerçevesinde oluşturulmalıdır”.

Ülkemizin 6 merkezinde, partnerleri  ile 126 ülkede faaliyet gösteren Sigorta ve reasürans brokeri Nart A.Ş.İstanbul’un en gözde projelerinden olan Astoria, Metrocity, BellevueResidences, Astaş i Maçka ResidencesbyArmani , Giz Kuleleri, Soyak Tower,  Tuna Maksim  v.b.g danışman brokerlik görevini başarı ile yürütüyor.

NARTülkemizde 37 tüm dünyada ise 120 sigorta ve reasürans şirketi ile ortaklaşa çalışmalar yürütüyor. Bu sayede Türk sanayici ve iş adamlarına, bireylere çok farklı hizmetler sunabiliyor.

NART bünyesinde Türkiye’de 80 dünyada ise çözüm ortakları ile birlikte 20 bin kişi görev alıyor. 

NART Sigorta ve Reasürans Brokerliğinin Yönetim Kurulu Başkanı Levent Nart, kulelerin sigorta konusuna çok ciddi önem verilmesi gerektiğini belirterek  “ Polat Tower Yangını İstanbul ve Türkiye açısından hem teknik risk yönetimi, hem de doğru sigorta danışmanlığını ortaya çıkarması açısından önem arz ettiğini bize hatırlattı. Oluşabilecek hasar öncesi muhtemel hasar senaryolarına uygun teminatlar etraflıca düşünülerek alınmalı. Ayrıca teknik bir broker gerek inşaat sırasında gerekse açılış sonrası muhtemel hasarlardan korunma danışmanlığını verebilmeli.Ayrıca poliçeler hazırlanırken Kimler sigortalı olmalı, Eğer kiracılardan veya mülk sahiplerinden önemli bir bölümü kendini sigortalamamışsa ne olur, Benim dairemden veya işyerimden kaynaklanan bir yangın çıkarsa rücu davalarının altından nasıl kalkarım, Büyük yatırımlarla aldığım veya inşa ettiğim banka faizlerini ödemekte olduğum ve kira gelirimin olduğu bina bir anda yok olursa kira gelirlerimi ve banka faizlerimi, sigortadan nasıl alabilirim, Ortak alanlarda olan bir hasar nasıl sigortalanmalı, mesuliyet risklerim teminat altında mısoruları sorulmalı” diyor.



Geri Dön