19 / 04 / 2024

Nebati'den piyasalara enflasyon mesajı! Yüzde 50 gerileme kapıda!

Nebati'den piyasalara enflasyon mesajı! Yüzde 50 gerileme kapıda!

Bakan Nebati "Enflasyonda da son dönemde belirgin bir gerilemeye şahit olduk ve ilerleyen aylarda Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi yüzde 50, 40 ve 30’lara doğru gerileyecektir" dedi.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İş Dünyası Buluşması programına konuk olarak mikrofon aldı. Nebati iş ve ekonomi dünyasına çeşitli mesajlar verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonda da son dönemde gözle gerilir bir gerilemeye şahit olduk ve ilerleyen aylarda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi % 50, 40 ve 30’lara doğru gerileyecektir" cümlelerini kullandı.

Bakan Nebati'nin açıklamalarında öne çıkan satır başları şöyle:

Kocaeli’de kişi başına düşen gelir 2004 yılında 9 bin 867 Dolar iken, bu rakam 2021 yılında tam 17 bin 89 dolara yükselmiştir. Kocaeli’de kişi başına düşen gelir 2004 yılında 9 bin 867 dolar iken, bu rakam 2021 yılında tam 17 bin 89 dolara yükselmiştir.

İşte bu, alın teri dökülerek ulaşılmış bir başarı hikayesidir. İstihdamda bulunarak, üreterek ve ihracat yaparak bu başarıyı elde eden sizleri tebrik ediyorum. Biz ne diyoruz: “Durmak yok, yola devam!” İnşallah bu rakamları yeni ekonomik yaklaşımımızla çok daha ilerilere taşıyacaksınız.

Nebati den piyasalara enflasyon mesajı! Yüzde 50 gerileme kapıda!

2022 Kasım itibarıyla şehrimizin yıllıklandırılmış ihracatı, tam 14,7 milyar dolar düzeyine ulaşmış durumda. Şehrimizin 2002 yılındaki ihracatı neydi hatırlıyor musunuz? Sadece 1,3 milyar dolardı.

İşte bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki iktidarlarımız boyunca Kocaeli’nin ihracatının şahlanarak 11 kattan daha fazla artırdığı anlamına geliyor.
Şehrimiz, 20 yıl önce yıllık bazda yaptığı ihracatın çok daha fazlasını bugün artık aylık olarak gerçekleştirebiliyor.

KOCAELİ SANAYİSİ


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön