19 / 04 / 2024

Niğde OSB'ye yatırım yapan elektriği indirimli kullanacak!

Niğde OSB'ye yatırım yapan elektriği indirimli kullanacak!

Niğde Organize Sanayi Bölgesi ( NOSB ) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, OSB’ ye yatırımcı ve sanayici çekebilmek için elektrik fiyatlarının ucuz olması gerektiğini söyledi...




Türkiye’de en ucuz elektriği Niğde Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapan firmalar kullanacak.


Niğde Organize Sanayi Bölgesi (NOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, OSB’ye yatırımcı ve sanayici çekebilmek için elektrik fiyatlarının ucuz olması gerektiğini söyledi. Altunbaş, ucuz elektrik temin edebilmek için OSB’ye 50 envalık yeni bir trafo kurulacağının müjdesini vererek, trafonun TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından planlandığını ve önümüzdeki günlerde kurulacağını ifade etti.


Ucuz elektrikle birlikte yatırımcı ve sanayicilerin pazarda rahatça rekabet edebilecek duruma geleceğine değinen Altunbaş: “Bölge sanayicilerinin daha uygun fiyatlarda elektrik kullanmalarını sağlamak amacıyla Niğde OSB’nin elektrik bağlantı tipi değiştirilerek TEİAŞ’a bağlı iletim abonesi olundu. Bu sayede Haziran 2013 itibariyle elektrik faturalarında yüzde 11-13 arasında değişen indirim gerçekleşti” dedi.


EN UCUZ ELEKTRİĞİ NİĞDE KULLANACAK


Altunbaş: “Özel tedarikçi ile imzalanan serbest piyasadan elektrik alım sözleşmesi sonucunda elektrik faturalarında 01 Eylül 2013 tarihinden itibaren yüzde 11-13 indirime ek olarak yüzde 5,85 - yüzde 7 arasında değişen yeni bir indirim daha sağlanmıştır. Niğde OSB yine Türkiye’nin en ucuz elektriğini kullanacaktır. 2013 yılında da arsa satış fiyatları yükseltilmemiştir. Fiyatlar parselin konumu ve özelliklerine göre 7,50 - 25,00 TL/m² arsasında değişmektedir. Yasal muafiyet ve indirimler yanında Niğde OSB Yönetim Kurulu ve Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan resmi yazı ve belgeler, izin ve ruhsat işlemleri (yapı ruhsatı, yapı kullanma izni, işyeri açma izni, SM ve GSM ruhsatları) ve diğer hizmetler için sanayicilerden hiçbir harç ve ücret alınmamaktadır. Niğde OSB’nin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere hiçbir kamu ve özel kuruluşa, bankalara kredi borcu olmadığı için; girişimcilere ipoteksiz ve şerhsiz arsa tahsis edilmektedir” dedi.


YENİ BİR ELEKTRİK TRAFOSU KURULACAK


Altıntaş; “Organize saniye bölgelerinde yatırım yapacak olan yatırımcıların ne kadar yatırım yapacaklar yaptıkları yatırımdan ne kadar istihdam edecekler ve ne kadar katma değer üretecekler yani sadece yatırım yapmak değil yatırımla beraber bu yatırımın kalitesi cinside çok önemli. Elektriği ucuza kullanabiliyorsa o zaman girdi maliyeti düşecektir, toplam maliyet düşecektir ve rekabet edebilecektir. Bu sanayici ve yatırımcının işine gelecektir. Bunlardan bir tanesi de 50 envalık yeni bir elektrik trafosu kurulacak. Niğde organize sanayi bölgesi Türkiye’de en ucuz elektriği temin eden organize sanayi bölgeleri hüviyetine hemen geldi. Bunun sürdürülebilir olması için Niğde organize sanayi bölgesine yeni bir trafo elektrik trafosu kurulacak ve sanayiciler ve yatırımcılar elektriklerini daha ucuza alıp pazarda rahatça rekabet edecek. Bunun yanında elektrik girdileri ne kadar ucuz olursa Organize sanayi bölgesine gelecek yatırımcı da o kadar artacak ve istihdamda artmış olacak” diye konuştu.


TEİAŞ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu toplantısının Niğde’de yapılacağını hatırlatan Altunbaş: “Niğde’de yapılacak bu toplantı da Niğde ve Bor organize sanayideki yatırımcıların durumu gözden geçirilecek. Niğde Organize Sanayi Bölgesi ve Bölge Yönetimi tarafından yatırım yapan ve yapacak olan bütün girişimcilere gereken kolaylıklar sağlanmaktadır.” diye konuştu.



Doğu Rehberi


Geri Dön