26 / 04 / 2024

Nilüfer Belediyesi Huzurevi hizmete açıldı!

Nilüfer Belediyesi Huzurevi hizmete açıldı!

Nilüfer Belediyesi’nin, hayırsever Altınmakas ailesinin katkılarıyla yaptığı Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.




Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını yürüten Nilüfer Belediyesi, her kesimden yurttaşın hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Hayırsever Altınmakas ailesi katkılarıyla kente kazandırılan Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


60 yaş üzerinde olan, öncelikle sosyal ve ekonomik yönden yoksunluk içinde bulunan kişilere hizmet verecek olan huzurevinin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Bursa eski Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker, Bursa eski Valisi Zekai Gümüşdiş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, BESOB Başkanı Arif Tak, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanvekili İlhan Parseker, çok sayıda işadamı, sivil toplum örgütü temsilcisi ve halk katıldı. Törende huzurevinin yapımında büyük katkıda bulunan İnci Altınmakas ile oğulları Murat ve Sinan Altınmakas da yer aldı. 

 

Türkiye’nin en modern huzurevi

Açılış töreninde konuşan Başkan Bozbey, 19 Mayıs Mahallesi’nde bulunan huzurevinin Bursa’da önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi. 17 yıl boyunca “Önce insan” anlayışıyla her yaştan insanı gülümsetebilmek için canla başla çalıştıklarını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bizim anlayışımız sadece hizmet üretmek değil. Bizim anlayışımız 17 yıldır, ürettiğimiz hizmetlerde insanı önceliğe almak, bunu yaparken de mutlaka ama mutlaka farklılık yaratmak. İşte bugün, Nilüfer’in ilk huzurevi de iddiayla söylüyorum Türkiye’nin en modern huzurevi olarak kapılarını açıyor. Fark yaratmak diyoruz ya, işte Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi, mimarisiyle, yönetim anlayışımızla, iç donanımı ve yaşlı bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak tüm detaylarıyla fark yaratıyor” şeklinde konuştu.

 

Hayırsever ailenin ismi huzurevinde yaşayacak

Hayırsever Altınmakas ailesi ile işbirliği yaparak kente modern bir tesis kazandırdıklarını söyleyen Başkan Bozbey, “Biz, sosyal belediyecilik anlayışımızla Nilüfer’de yaşayan tüm kesimlere yönelik çalışmalar yürütmeye hep birlikte devam ediyoruz. Bu çalışmaları yaparken birlikten doğan kuvvetin ne kadar etkili olduğunu çok iyi biliyoruz. Kenti için, kent insanı için sorumluluk duyan Altınmakas ailesine yürekten teşekkür etmek istiyorum. Onların desteğiyle yaşlı bireylerimiz Nilüfer’de gülümseyecek. Genç yaşta yitirdiğimiz başarılı ve hayırsever işadamlarımızdan rahmetli Taner Altınmakas’ın ve değerli eşi İnci Hanım’ın adı da Türkiye’nin bu en modern huzurevinde yaşayacak. Ben, böyle kıymetli evlatlar yetiştirdiğiniz için, İnci Hanım’ın nezdinde, Altınmakas Ailesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

 

6 odada raylı sistem var

Huzurevi hakkında da bilgi veren Başkan Bozbey, “5 bin 540 metrekare toplam inşaat alanına sahip Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevimizde yaşlı bireylerimizin hayatını kolaylaştıracak her türlü düzenleme yer alıyor. Huzurevimizde, 58’i tek kişilik, 20’si çift kişilik, 4’ü aile olmak üzere toplam 82 oda bulunuyor. Toplam 106 yataklı huzurevimizde, yaşamını bu çatı altında devam ettirecek vatandaşlarımız için tüm detaylar düşünüldü. Modern donanımlı mutfak, yemek salonu, hobi odaları, yaz ve kış bahçesi, kadın-erkek mescidi, idari bölümler, revir ve doktor odası, sığınak ve otopark gibi birimler ihtiyacı karşılayacak kapasitede hazırlandı” dedi. Başkan Bozbey, huzurevinde yer alan önemli bir detaya da dikkat çekti. Bozbey,  “Huzurevinin özel bakım bölümündeki 6 odanın içinde, yürümekte güçlük çeken yaşlılarımızın ihtiyaçlarını giderebilmeleri için raylı sistem oluşturuldu. Türkiye’de hastanelerde bile bulunmayan bu sistem sayesinde odalarda kalanlar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek. 3 ana 3 ara olmak üzere toplam 6 öğün yemek verilecek olan huzurevimizde, hasta nakil aracı da her zaman hazır bulunacak. Yani Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nin sakinleri, tam da adındaki gibi buradaki günlerini huzur içinde geçirecek” ifadelerini kullandı.

 

İkinci huzurevi için çalışmalar başladı

Nilüfer’e ikinci bir huzurevini kazandırmak için de çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Çamlıca Mahallesi’ndeki ikinci huzurevimiz için de kolları sıvadık. Yine hayırsever desteğiyle yaşama geçireceğimiz İzzet Şadi Sayarel Huzurevi projemiz, Nilüfer’de yaşlı bireylerimizi gülümsetmek için gerçekleştirdiğimiz hizmetleri taçlandıracak. Ben Huzurevimizin planından temeline, inşaatından son düzenlemelerine, ne kadar emek harcandığını biliyorum. Başta Altınmakas Ailesi olmak üzere, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüze, Fen İşleri Müdürlüğümüze, mimarımız Serkan Koçak’a, emeği geçen herkese, çalışma arkadaşlarıma, kendim ve kentim adına teşekkür ediyorum. Kentimize, Bursamıza, ülkemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Huzurevinin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için Nilüfer Belediyesi Dayanışma ve Huzurevini Yaşatma Derneği’nin de kurulduğunu söyleyen Bozbey, dernek yönetimi üyelerine de emekleri için teşekkür etti.

 
Murat Altınmakas: Uzun yıllar bu projenin hayalini kurduk

Törende Altınmakas ailesi adına konuşan Murat Altınmakas, “Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz projeyi gerçekleştiriyor olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Türkiye’de huzurevlerine olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını fark etmemiz bu projenin başlangıç noktası oldu. Başkanımız Mustafa Bozbey’in de gündeminde olan böyle bir proje kendilerinin yakın ilgi ve alakasıyla kısa sürede olgunlaştırıldı. Nilüfer ilçemizde ömür boyu kaliteli yaşam sloganıyla başlayan ilk huzurevi projesini hayata geçirmek de böylece bizlere nasip oldu. Genç yaşta yitirdiğimiz babamız Taner Altınmakas adının bugün açılışını yaptığımız huzurevinde yaşamasını sağlayan Başkanımız Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ve bu projede emek harcayan herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

 

Törende konuşan Vali Yardımcısı Ergün Güngör de huzurevinin Nilüfer’de önemli bir ihtiyacı karşılayacağına dikkat çekerek “Bursa’ya yakışan bir huzurevi olmuş. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Altınmakas ailesini böylesine önemli bir projeyi hayata geçirdikleri için kutluyorum. Altınmakas ailesi bu çalışmayla topluma da rol model oldu” dedi. CHP Bursa Milletvekili Ceyhur İrgil de konuşmasında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ortalama insan ömrünün giderek uzadığına dikkat çekerek “Önümüzdeki yıllarda huzurevlerine ihtiyaç daha da artacak. Bu nedenle önlem almamız lazım” dedi. İrgil, Altınmakas ailesini de böylesine önemli bir projeye katkı koydukları için teşekkür etti.

 

Törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Murat Altınmakas, Sinan Altınmakas ve işadamı Mehmet Arda’ya huzurevine katkıları nedeniyle plaket vererek teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Altınmakas ailesi ve protokol üyeleri ile birlikte huzurevinin açılış kurdelesini kesti. Başkan Mustafa Bozbey daha sonra davetlilerle birlikte huzurevini gezdi. Bozbey huzurevinin tüm birimlerini konuklara tanıttı. Tören huzurevinin bahçesinde Başkan Bozbey’in eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Altınmakas ailesi ile birlikte pasta kesmesiyle son buldu.



Nilüfer Belediyesi



Geri Dön