28 / 03 / 2024

Nişantaşı’nın ünlü alışveriş caddesi koronavirüs sonrasına hazırlanıyor!

Nişantaşı’nın ünlü alışveriş caddesi koronavirüs sonrasına hazırlanıyor!

Yerli ve yabancı lüks markaların gözdesi olan İstanbul Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde yenileme ve dönüşüm çalışmaları başladı. Yapılacak meydan düzenlemesiyle alanın kültür-sanat etkinlikleri için yeni bir adres olması planlanıyor.



Yerli ve yabancı lüks markaların en önemli adreslerinden biri olan İstanbul Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde bugünlerde inşaat çalışmaları dikkat çekiyor. Çünkü cadde de yenileme ve dönüşüm çalışmaları başladı. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Şişli Belediyesi ve Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’ni Güzelleştirme Derneği işbirliğiyle bölgeye yeni bir kimlik katacak proje hazırlandı ve çalışmalara başlandı. Belediye su, elektrik ve doğalgaz altyapısının yenilenmesine destek veriyor. Caddenin mülk sahipleri ise üstyapı çalışmaları için elini taşın altına koyuyor. Abdi İpekçi’de kaldırımların, taşıt yollarının, elektrik direklerinin ve peyzajın sil baştan yapılması planlanıyor. Yeni dönemde restoranlar ve kafeler açık alanı kullanırken önceliği yayalara verecek. Yapılacak meydan düzenlemesiyle de kültür-sanat etkinlikleri için yeni bir adres doğacak. Çalışmalar tamamlanınca 600 metrelik bu cadde tıpkı bir alışveriş merkezi gibi işletilecek. Salgından sonra açık alanda alışveriş ve sosyalleşmenin öne çıkacağı ve caddeye ilginin artacağı düşünülüyor.

İLK ADIMI ABDİ İPEKÇİ’DE ATTIK

Nişantaşı’nın ünlü alışveriş caddesi koronavirüs sonrasına hazırlanıyor!

Abdi İpekçi Caddesi’nin son dönemde ivme kaybettiğine işaret eden Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Bu bölgeyi eskisinden de iyi duruma getireceğiz”diyen Keskin şunları söyledi: “Caddedeki iş insanlarıyla görüştük ve ortak bir karar aldık. Belediye olarak altyapı desteğini veriyoruz. Kurulan dernek öncülüğünde de üstyapı işleri yapılacak. Şişli’yi açık hava müzesi haline getirme hedefimizde ilk adım Abdi İpekçi oldu. Çalışmayla kaldırımların 3’te 2’si yayaların olacak. Yürümekte zorlandığımız kaldırımlar yenilenecek. Adı Abdi İpekçi Meydanı olan ama meydan özelliği olmayan alanı da kültür sanat etkinliklerine açacağız'' açıklamasında bulundu. 

CADDE AVM GİBİ İŞLETİLECEK

 Nişantaşı’nın ünlü alışveriş caddesi koronavirüs sonrasına hazırlanıyor!

Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesini Güzelleştirme Derneği Başkanı Hüsamettin Namlıcı, bölgede bulunan mülk sahipleri ve işletmelerle beraber yaklaşık 1.5 yıldır çalışmalarda bulunduklarını anlattı. Namlıcı, “Dünya örneklerini inceleyerek çalışmaya başladı. DS Mimarlık adına Deniz Aslan’ın yürüttüğü çalışmaya bölge sakinleri olan mimarlarımız Mustafa Toner ve Gökhan Avcıoğlu’da destek verdi. Altyapı dışında kaldırımlar, taşıt yolları, aydınlatma çalışmaları, vale cepleri ve peyzaj çalışmaları yapılacak. Kültür sanata ev sahipliği yapacak dünya standartlarında bir meydan çalışmamız var. Mülk sahiplerinin maddi katkılarıyla bu çalışma tamamlanacak. Üst yapı için toplam yatırımın 1.5 milyon dolar civarında olmasını öngörüyoruz. Çalışmalar haziran sonu gibi tamamlanır” ifadelerini kullandı. 

DİĞER İLÇELERE ÖRNEK OLACAK

Nişantaşı’nın ünlü alışveriş caddesi koronavirüs sonrasına hazırlanıyor!

Abdi İpekçi Caddesi’ni Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı olan Gizia Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kutlu, dünya markalarıyla Türkiye’nin en iddialı markalarının tercih ettiği bölgenin uzun zamandır bakımsız olduğunu belirtti. Şişli Belediye’nin desteği, bölge sakinlerinin katkısıyla altyapı ve üstyapı yatırımlarının tamamlanacağından bahseden Kutlu, “Aslında biz yatırımcılar son 10 yıldır alışveriş caddelerini ihmal ettik hatta ihanet ettik. Oysa ülkemizin iklimi cadde mağazacılığı için oldukça avantajlı. Bir de koronavirüs salgını sonrası kapalı alan yerine açık alanda alışverişin öne çıkacağını öngörüyoruz” dedi. Yapılan çalışmaların caddeyi değerlendireceğini anlatan Kutlu, İstanbul’daki diğer caddelere de örnek bir çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

HUKUKİ ALTYAPI HAZIRLANDI

Nişantaşı’nın ünlü alışveriş caddesi koronavirüs sonrasına hazırlanıyor!

Derneğin yönetim kurulu üyesi avukat Hikmet Güngör, Abdi İpekçi Caddesi’nin eski günlerdeki gibi cazibe merkezi olması için çalışmalarda bulunduklarını anlattı. Güngör, “Ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde caddede gerek işletmeci olarak gerekse mülk sahibi olarak taşın altına elimizi koymanın doğru olacağına karar verdik. Bu sebeple dernek çatısı altında caddede bulunan tüm aktörlerin katılımıyla toplandılar yaptık. Sonuçta caddenin yenilenmesi çalışmaları başladı. Biz de hem yatırımcı olarak hem de bir kısım müvekkillerimizi temsilen süreçte yer aldık. Derneğin ilerde yapacağı işletme çalışmalarının altyapısı oluşturuldu. Böylece cadde yenilenince bir AVM mantığıyla işletilebilecek hukuki altyapıyı hazırladık” açıklamasında bulundu.

Cadde mağazaları ve AVM kiraları düşecek!

Mağaza kiralarında yüzde 50 indirim talebi!


Geri Dön