25 / 04 / 2024

Nisbetiye On Nişantaşı Etiler Bebek hattında yeni çekim merkezi olacak! Metrekaresi 8 bin dolara!

Nisbetiye On Nişantaşı Etiler Bebek hattında yeni çekim merkezi olacak! Metrekaresi 8 bin dolara!

Atlas Grup, Renkyol İnşaat ve Birincioğlu İnşaat'ın oluşturduğu ARB İnşaat Ortaklığı, Etiler'deki Nisbetiye On projesini satışa çıkardı



Arsa bedeli dahil 150 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşen projede ortalama metrekare fiyatları 8 bin dolar civarında seyrediyor. Projenin küçük ortakları arasında Dünya Göz Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Ali Sami Yen projesinin ortakları arasında da bulunan Kapıcıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu var. Ayrıca projeden 2 ünlü isim de konut sahibi oldu.

Etiler girişinde yaklaşık 5 bin metrekare arsa üzerine gerçekleştirilen Nisbetiye On projesi hakkında bilgi veren ARB İnşaat Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, lokasyon olarak son derece kıymetli bir noktada yer aldıklarını ifade etti. Nispetiye Caddesi ile Etiler-Büyükdere Caddesi’nin bağlantısını sağlayan Aytar Caddesi’nin projenin çevresini oluşturduğunu belirten Ceylan, Nisbetiye On’da 35 bin 750 metrekare inşaat gerçekleştirdiklerine değindi. Projede yer alan 92 rezidansa 11 bin metrekare ayırdıklarını belirten Ceylan, 11.000 metrekarenin ticari alanlara, kalan yaklaşık 14 bin metrekarenin de sosyal donatı alanlarına ve 300 araçlık otoparka ayrıldığını ifade etti.

MAĞAZALARIN YILLIK KİRA GETİRİSİ 8 MİLYON DOLAR
Projedeki 11 ticari ünitenin satılmayacağını belirten Ceylan, bu mağazaların kiraya verileceğini söyledi. Şimdiye kadar yaklaşık 60 markanın kiralama yapmak için müracaatta bulunduğu belirten Ceylan, bu ünitelerden yıllık 8 milyon dolar kira getirisi beklediklerini kaydetti.

Cam kaplama binalardan çok hazzetmediğini ifade eden Ceylan, “Biz projemizde 19. ve 20. Yy’ın mimari tasarımını içeren bir yaklaşımı tercih ettik. Çünkü cam kaplama binaları insanların içeride tutuklu kaldıkları yapılar olarak değerlendiriyorum. İnsanlar özgür olmalı. Bu açıdan içinde tarihi tatlarında yer aldığı Nişantaşı’ndaki binaların dış cephelerini mimari tarz olarak tercih ettik” dedi.

AKILLI BİNA OLACAK
Bina hakkında teknik bilgilerde aktaran Ceylan, kullanılan sistemlerle birlikte binada yüzde 70’e varan ısı tasarrufu sağlanacağını söyledi. LEED’e resmen müracaat ettiklerini ve gold sertifikası alacak şekilde projeyi yürüteceklerini söyleyen Ceylan, akıllı bina konseptinde olacaklarının altını çizdi. Projede arsa sahiplerinin yüzde 55 oranına sahip olduklarını belirten Mehmet Ceylan, kalan yüzde 45’in ortaklık yapısını şöyle açıkladı, “Kalan kısmı yüzde 100 kabul ettiğimizde bunun yarısını Atlas Grup olarak ben alıyorum. Birincioğlu İnşaat, Renkyol İnşaat ve Kapıcıoğlu İnşaat ise yüzde 16’şar  paya sahip.”

Projenin oluşmasında birçok ekipten danışmanlık ve destek aldıklarını dile getiren Mehmet Ceylan Projenin mimari tasarımını Turgut Toydemir’in, iç mimarisini ise Şakirin Camisi’nin iç tasarımını yapan Zeynep Fadıllıoğlu’nun hazırladığını söyledi. Proje koordinatörlüğünü Sezer Ceylan’ın üstlendiğini belirten Ceylan, inşaatına başladıkları projenin 2013 yılının üçüncü çeyreğinde sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com
 


Geri Dön