19 / 04 / 2024

Novada Outlet Söke karavan turizmine açılıyor!

Novada Outlet Söke karavan turizmine açılıyor!

Aydın-İzmir karayolunu Kuşadası, Söke-Didim ve Bodrum gibi gözde tatil beldelerine bağlayan kavşakta hizmet veren Novada Outlet Söke AVM, İzmir Kamp ve Karavan Derneği işbirliği ile karavan turizmine kapılarını açıyor...



Ücretsiz park kullanımı konusunda bir ilk olan bu girişimle konaklamaya gelen karavanların alışveriş merkezinin otoparkında wc, su ve elektrik ihtiyaçlarını sağlayabilecekleri özel alanda, güvenli bir şekilde konaklamaları sağlanacak.

 

Karavanlar K 37.76683 Enlem, D 27.42740 boylam koordinatlarını kullanarak alışveriş merkezine ulaşabilirler.

 

Karavan turizmi

 

Türkiye´de yakın zamana kadar sadece meraklıları tarafından kullanılan karavanlar bu yıl tatile fazla para ayıramayanların da ilgi odağı oldu. Karanava olan talepler ise geçen yıla oranla yüzde 50 artış gösterdi.

 

2010 yılında Ege Bölgesi’nde kampçılığı ve karavancılığı geliştirmek, bilinçlendirmek ve bu konuda çalışmalar yapmak üzere kurulan  İzmir  Kamp ve Karavan Derneği’nin verilerine göre Türkiye'de sayısı 4 bine kadar çıkan karavan kullanıcılarının 2 yıl içerisinde 10 bine ulaşması bekleniyor. Türkiye´de yaklaşık 50 adet karavan kampı bulunuyor. Günlük ortalama 100 TL’den başlayan kiralarla kullanılabilen karavan kamplarının büyük kısmı Ege ve Akdeniz´de yer alıyor.

 



Geri Dön