24 / 04 / 2024

karavan turizmi

karavan turizmi

MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi alternatif turizm modellerinin yaşanılan gelir kaybına çözüm yaratabileceği düşüncesiyle Karavan Park Projesini hayata geçiriyor.

Karavan turizmi için Hazine arazisi önerisi!

Yayınlanan 3. Turizm Şurası’nın sonuç raporunda, "Kamping turizmine yönelik Hazine arazileri tahsisleri yapılmalı ve bu alanlar tek elden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yerinden denetlenmelidir" önerileri yer aldı...

Beyşehir'de karavan turizmi!

Karaburun Plajı, mesire alanları, inanç turizmi ve yayla turizmi açısından şanslı bir ilçe olan Beyşehir'e karavanlarıyla gelerek konaklayan veya turlarla gelen turistler seyrine doyum olmayan gün batımını izleyerek keyifli zaman geçiriyorlar.

Karavan turizmin gözdesi oluyor!

Karaburun Plajı, mesire alanları, inanç turizmi ve yayla turizmi açısından şanslı bir ilçe olan Beyşehir'e karavanlarıyla gelerek konaklayan veya turlarla gelen turistler seyrine doyum olmayan gün batımını izleyerek keyifli zaman geçiriyorlar.

Novada Outlet Söke karavan turizmine açılıyor!

Aydın-İzmir karayolunu Kuşadası, Söke-Didim ve Bodrum gibi gözde tatil beldelerine bağlayan kavşakta hizmet veren Novada Outlet Söke AVM, İzmir Kamp ve Karavan Derneği işbirliği ile karavan turizmine kapılarını açıyor...

Karavan turizmi pandemide patladı!

Dünya genelinde karavan turizmi, pandemi dönemiyle beraber arttı. Tatil beldelerinin kapanması, sokağa çıkma yasakları ve izole tatil arayışı insanları karavana yönlendirdi. 

Deluxe Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Limited Şirketi kuruldu!

Deluxe Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Limited Şirketi Üsküdar'da 750 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Şahin, Ceyhun Güney ve Şenol Sevinç ortaklığında kuruldu.

Kendi imkanlarıyla eski karavanı eve dönüştürdü!

ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan Kendra Ann Thomas satın aldığı ikinci el karavanı kendi imkanlarıyla adeta bir eve çevirdi...

Clınıc Wıse Sağlık Turizmi Ve Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Clınıc Wıse Sağlık Turizmi Ve Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 10 bin TL sermaye bedeli ile Veysel Murat Buharalı tarafından kuruldu.

Karavan seçerken nelere dikkat edilmeli?

Pandemi sürecinde tatil yapmak isteyenlerin tercihi karavanlar oldu. Peki karavan seçerken nelere dikkat edilmeli?

Türkiye Kamp ve Karavan Derneği'nden karavan kamp alanı talebi!

Türkiye Kamp ve Karavan Derneği, kamp-karavan turizminin gelişmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na taleplerini aktardı. Taleplerde 5 yıldızlı otellerde karavan kamp alanı yapılması da bulunuyor. 

Kuşadası Belediyesi'nden karavancılara 34 bin metrekare arsa!

Kuşadası Belediyesi karavan turizmi için yatırım yaptı. Belediye, Kuştur’da karavancılar için 34 bin metrekarelik arsa kiraladı... 

Tgh Sağlık Turizmi Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tgh Sağlık Turizmi Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tahir Gökhan Haytoğlu tarafından kuruldu.

İzmir Karaburun'daki 'karavan otel'e yoğun talep!

İzmir Karaburun'da yaşayan Asna çiftinin geçen yıl açtığı 'karavan otel', koronavirüs salgını sebebiyle izole tatil yapmak isteyenlerden yoğun ilgi gördü.

Trabzon'daki sahil ve yaylalarda Karavan Park Projesi hayata geçirilecek!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesi, Trabzon'daki sahil ve yaylalarda uygulanacak olan "Karavan Park Projesi" hazırladı.

Yabancılara konut satışında sağlık turizmi önemli bir kanal!

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, sağlık turizmi için gelen yabancılara konut satışının büyük bir avantaj olduğunu belirtti...

Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında  turizmi teşvik yatırımları kapsamında öncelikli alanlar kapsamında değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

karavan turizmi Haberi

karavan turizmi

020'de dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle turizm alışkanlıklarımızda ciddi anlamda değişiklikler yaşanıyor. Ülke olarak cari açığın düşmesini sağlayan ve yüksek gelir elde ettiğimiz turizm sektöründe, bu sene istenilen rakamlara ulaşamadık.

MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi alternatif turizm modellerinin yaşadığımız gelir kaybına çözüm yaratabileceği düşüncesiyle Karavan Park Projesini hayata geçiriyor.

Çalışmadaki temel amaç; yerli yabancı turistlerin, seyahat/dinlenme ve tatil ihtiyacını pandemi şartlarında,hijyen, sosyal mesafe ve kişisel alan gibi parametrelere dikkat ederek, sağlıklı modelleri ortaya çıkartıyor.

Karavan turizmi dünyada çok yaygın olmasına rağmen ülkemizde hali hazırda istenildiği düzeyde karşılık görmediğini belirten MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Başkanı Muhammet Ali Özeken, projeyi şu cümlelerle özetledi: “Covid-19 etkisi ile daralan turizm sektörüne, alternatif pazarlar üretebilmek için oluşturduğumuz Karavan Park Projesiyle,...