29 / 03 / 2024

Nurullah Cahan: Binaların kaba inşaatı bitmek üzere!

Nurullah Cahan: Binaların kaba inşaatı bitmek üzere!

Uşak'ta TOKİ tarafından örnek gösterilen kentsel dönüşüm projesi hakkında konuşan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Binaların kaba inşaatı bitmek üzere. Uşak'ın çehresini değiştirecek yeni bir kent merkezi kuruyoruz" dedi



Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Egeli Sabah'ı ziyaret etti. Türkiye'de ilk kez sanayi bölgesindeki binaları yıkıp yerine konut yaptıkları ve  TOKİ  tarafından örnek gösterilen kentsel dönüşüm projesi hakkında konuşan Başkan Cahan, "Kentsel dönüşüm bitme noktasına geliyor. Binalarımız kaba inşaatları neredeyse tamamlandı. Seneye bu zamanlar komple bitmiş olacak. Orada yeni bir Uşak merkezi doğuyor. Dere yatağı ıslahımızı devam ediyor. Bin 51 konut var. 923 tane ticari yerimiz var. 3 yıl içinde Uşak'ın çehresini değiştirmiş olacağız" dedi. 


KANYONA CAM TERAS 

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Sabah'ı ziyaret etti. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki dünyaca ünlü Grand Kanyon'un ardından dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Uşak'taki Ulubey Kanyonu hakkında konuşan Başkan Cahan, "Ulubey Kanyonu dünyanın ikinci büyük kanyonu. Şimdi cam teras yapıldı. Cem teras üzerinden aşağıda 300-400 metreyi görebiliyoruz. Bu bir odak oluşturdu. Ziyaretçi sayısı hızla arttı. Kendi ilimizdeki insanlar bile Ulubey Kanyonu'nu bilmiyor. Önceden gitme ihtiyacı duymuyordu. Şimdi ailesini götürüyor, misafirini götürüyor. Yerli turist şu anda patladı. Gondol, gezinti yolları projeleri devam ediyor. Bir aşama sonra gerçek manada hem Türkiye'de hem dünyada belli bir noktaya gelecek. Bir de bunlara o bölgeye gelen turistleri bir iki saat daha oyalayabilecek yeni ilave tesisler gerekiyor. Bunun çalışmasını yapıyoruz" şeklinde konuştu. 


HAVUZUN ALTINDA OTOPARK 

Çevre yolu bittiğinde Uşak'ın termalde kendinden söz ettiren bir kent olacağını vurgulayan Başkan Nurullah Cahan, Türkiye'de ilk kez sanayi bölgesindeki binaları yıkıp yerine konut yaptıkları ve TOKİ tarafından örnek gösterilen kentsel dönüşüm projesi hakkında da son bilgileri verdi. Yürüttükleri kentsel dönüşüm projesinin bitme noktasına geldiğinin altını çizen Cahan, "Binalarımızın kaba inşaatları bitme noktasında geldi. Seneye bu zamanlar komple bitmiş olacak. Orada yeni bir Uşak merkezi doğuyor. Dere yatağı ıslahımızı devam ediyor. Bin 51 konut var. 923 tane ticari yerimiz var. 3 yıl içinde Uşak'ın çehresini değiştirmiş olacağız. Kent Meydanı projemiz var. Adliye binamızı yıktık. Alt yapı çalışmaları devam ediyor. 110 bin metrekare alanı şehir dışına taşıyoruz. Orayı meydan yapacağız. Havuzun altına yer altı otoparkı yapacağız" dedi. Başkan Cahan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Uşak Üniversitesi'nde kurulacak Tıp Fakültesi'nin açılmasını onayladığını belirterek şöyle konuştu: "Bakanlar kurulu kararı çıktı. Ege Bölgesi'nde Tıp Fakültesi olmayan bir tek Uşak vardı. Biz de inşallah o hakkı kazandık." Uşak Belediyesi olarak devam eden sosyal projeler ile ilgili konuşan Cahan, "Yaşlı ve engellilerin evini temizliyoruz. Uşak'ta doğan her bebeğin evini ziyaret ediyoruz. Bebek çantası veriyoruz. Hemşire ve psikolog arkadaşlarımız doğumdan hemen sonra aileye gerekli bilgileri veriyorlar. Eve bakıyorlar. Ekonomik sorunları varsa birebir ilgileniyoruz. Doğumdan sonra girmediğimiz ev kalmadı" dedi. Uşak'ta atlı cirit sporuna olan ilgiden de bahseden Cahan, " 30'un üzerinde kulüp var. Bir kulüp kurarsınız oyuncular transfer edersiniz. Kulüp sizin olur. Ama cirit olayı bizde öyle değil. Gönüllü olarak yapılıyor. Ailelere, at verip 'bu ata bak' demiyoruz. 1000'e yakın aile bu işlerle uğraşıyor. Köylerde ve şehirlerde yapılan düğünlerde cirit gösterisi yapılır. Uşak'ta bayan atlı cirit takımı da var. 8 takımımız Türkiye şampiyonasında. Aileler kendi rızıklarından keserek atlara bakıyorlar. Aslında atlı cirit sporu Erzurum'dan çok Uşak'ta yapılıyor. Federasyon yetkilileri Erzurum ağırlıklı olduğu için Erzurum ciritte daha çok biliniyor. 


Sabah Egeli


Geri Dön