24 / 04 / 2024

Ödemiş'e 2017 başında doğalgaz geliyor!

Ödemiş'e 2017 başında doğalgaz geliyor!

Mahmut Badem başkanlığında toplanan Belediye Meclisi hareketli geçti. Başkan Badem mecliste, doğalgazdan fen lisesi binasına, Ödemiş OSB'den Ege Üniversitesi yüksekokullarında açılacak yeni bölümlere kadar birçok konuyu açıkladı...




Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem başkanlığında toplanan Belediye Meclisi hareketli geçti. Başkan Badem mecliste, doğalgazdan fen lisesi binasına, Ödemiş OSB'den Ege Üniversitesi yüksekokullarında açılacak yeni bölümlere kadar birçok konuyu açıkladı. Genellikle oybirliğiyle geçen belediye faaliyet raporu, bu kez oy çokluğuyla geçti. AK Parti grubu adına Halil Güler 2014 yılı faaliyet raporunu oylamaya sundu. Rapor, AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla onaylandı. CHP'li üyeler ise Badem'in bir yıllık performansının yetersiz olduğunu savundu.


Yatırımları anlattı

Toplantıda İzmirgaz'ın doğalgaz dağıtım işleri için lisans alanına hava kirliliğinin pençesindeki Ödemiş'i dahil etmesi, meclisten oybirliğiyle geçti. Normal sürecin ilerlemesi durumunda 2017 yılı başında Ödemiş'in doğalgaza kavuşmasının hayal olmadığını belirten Badem, uzun ince bir yolun sonunda Ödemişlilere müjde vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.



İstihdama katkı

Badem, Ödemiş Fen Lisesi'nin bina sorununu çözmek üzere belediye olarak inisiyatif aldıklarını ve yeni bina inşaatı için inşaat ruhsatı çıkarılmasının önünde hiçbir engel kalmadığını açıkladı. Badem, 16 derslikli fen lisesi binasıyla birlikte 200'er öğrencilik Fen Lisesi ve İmam Hatip Lisesi pansiyonları ve spor salonunun Birgi yolundaki bölgede inşa edileceğini, ruhsatı 7 Nisan Salı günü itibariyle kesmeye hazır olduklarını bildirdi. Ödemiş'te yeni bir meslek lisesi inşaatına başlanacağını da kaydeden Badem, seçim sözleri arasında yer alan ve istihdama katkı sunması beklenen çağrı merkezi için Türk Telekom'un belediyeye ait otogar üstündeki tesisleri kullanacağını ve kira sözleşmesinin imzalandığını ifade etti.

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nde 18 parselin satış aşamasına geldiğini de duyuran Badem, ilçedeki Ege Üniversitesi'ne ait yüksekokullarda veteriner teknikerliği ve yaşlı bakımı bölümlerinin açılacağını sözlerine ekledi.



Yeni Asır


Geri Dön