26 / 04 / 2024

Öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman verilecek 2022? Öğretmen kırtasiye parası ne kadar?

Öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman verilecek 2022? Öğretmen kırtasiye parası ne kadar?

Öğretmenlere eğitim ödeneğinin ne zaman verileceği ve Öğretmen kırtasiye parası ne kadar olduğu merak ediliyor. İşte merak edilen detaylar!



İlköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında görev yapan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil olmak üzere kamuda görev alan öğretmenlere verilen eğitim ödeneği için gözler bakanlıktan gelecek açıklamaya çevrildi.

İşte 2022-2023 yılı kırtasiye parası hakkında son yapılan açıklamalar…

2022-2023 ÖĞRETMEN KIRTASİYE PARASI NE KADAR?

Öğretmen kırtasiye parası olarak da bilinen eğitim öğretim ödeneği Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre, her yıl için yüzde 2,5 oranında zam yapılmaktadır.

Bu kararda belirtilen zam oranlarına göre eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği 2022 yılı için bin 325 TL, 2023 yılı için ise bin 400 TL olarak belirlenmiştir.

ÖĞRETMENLERE EĞİTİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Öğretmenlere eğitim desteği ödemelerinin bu yıl ne zaman yapılacağına dair henüz net bir tarih bilgisi verilmedi. Konuyla ilgili gelişmelerin çok yakında açıklanacağı düşünülüyor.

EĞİTİM ÖĞRETİM DESTEĞİNİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR, EĞİTİM ÖĞRETİM DESTEĞİNİ KİMLER ALABİLİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görev alan, fiilen öğretmenlik yapanlara yani ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları da içinde bulunan kişiler faydalanabilir.

Konut fiyatları düştü mü? Konut fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar!

Araç sahiplerinin beklediği indirim! İşte 30 Ağustos Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 30 Ağustos Salı 22 ayar bilezik kaç TL?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön