24 / 04 / 2024

OGS depozitoları ne olacak? OGS depozitoları iade edilecek mi? Ulaştırma Bakanlığı açıkladı!

OGS depozitoları ne olacak? OGS depozitoları iade edilecek mi? Ulaştırma Bakanlığı açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı son zamanlarda sık sık gündeme gelen "OGS depozitoları ne olacak?" sorusunu yanıtladı. Peki OGS depozitoları ne olacak? OGS depozitoları iade edilecek mi? İşte merak edilen soruların yanıtları...



Hakem heyetine başvuru yapılabilir

Tüketici Konfederasyonu Başkanı (TÜKONFED) Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, HGS’ye geçişte kart bedellerinin hesaba yatırılmaması gibi bir durumda son 5 sene içerisinde kart almış olan OGS kart sahiplerinin Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru yapabileceğini söyledi.

OGS depozitoları ne olacak? OGS depozitoları iade edilecek mi? Ulaştırma Bakanlığı açıkladı!

Aydın Ağaoğlu, konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi: “Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği gereği bu tür cihazlarda kullanım ömrü 5 yıldır; tıpkı cep telefonlarında olduğu gibi. Bu tarihten sonra cihazı satanın herhangi bir bakım, servis, yedek parça yükümlülüğü bulunmaz. Ama cihazı son 5 yılda almış olan tüketiciler, hak kaybı olduğunu düşündükleri takdirde Tüketici Hakem Heyetlerine başvurarak, OGS cihazıyla HGS etiketi arasındaki farkın iadesini isteyebilirler. Cihazları satanlar bankalar ise bunu bankalardan talep edebilirler. Karayolları Genel Müdürlüğü ise idari bir işlem olduğu için İdare Mahkemesinde dava açabilirler” 

Araba sahiplerine güzel haber! Akaryakıt alımlarında 500 lira hediye!

Akaryakıt fiyatlarında KDV indirimi müjdesi! Benzin ve LPG fiyatları ne kadar düşecek?

Benzin, motorin ve LPG'ye rekor zam geliyor! Böylesi ne görüldü, ne duyuldu: 20 lira olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön