28 / 03 / 2024

Ömer Çelik, Adana'daki müzeye çevrilecek fabrikayı inceledi!

Ömer Çelik, Adana'daki müzeye çevrilecek fabrikayı inceledi!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Adana'da restore edilerek müzeye çevrilecek asırlık fabrika binalarında incelemede bulundu. Bakan Çelik: "Burayı inşallah Türkiye'nin en büyük müzelerinden biri haline getiriyoruz"



Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'da, restorasyonu süren müzeye dönüştürülecek asırlık fabrika binalarında incelemede bulundu.


Çelik, Vali Mustafa Büyük ile Seyhan ilçesinde restorasyonu devam eden binaları gezdi, yetkililerden bilgi aldı.


Bakan Çelik, gazetecilere, müze kompleksinin kurulduğu alanda daha önce fabrika binaları bulunduğunu, bu binaların orijinal halini koruduklarını söyledi.


Milli Mensucat Fabrikası'nın ne olacağı konusunda herkesin bir özlem duyduğunu aktaran Çelik, "Burayı inşallah Türkiye'nin en büyük müzelerinden biri haline getiriyoruz. Burası, tam böyle batıda gördüğümüz, özlediğimiz gibi yüksek tavanları, geniş koridorları, sergi salonları ve bahçeleri olan bir müze olacak. Benim idealimdeki müze, hafta sonu, hafta içi çocukların, gençlerin gelip gezdikleri, eğlendikleri, 24 saat yaşayan, faaliyetlerin olduğu, şehrin atar damarlarının attığı bir müze" dedi.


Genelde müze denildiğinde sadece geçmişi ifade eden, loş ışıklı binalar içerisindeki küçük mekanların akla geldiğini anlatan Çelik, şöyle devam etti:


"Burası sadece uzmanların değil, normal zamanda ailelerin, çocukların, gençlerin, bütün Adanalıların coşkuyla heyecanla neşeyle geldikleri yer olsun. Ayrıca Adana'nın önemli faaliyetlerinin bazı resepsiyonların, mezuniyet törenlerinin, kimi buluşmaların yapılabildiği mekan haline gelsin istiyordum. Doğrusunu söylemek gerekirse bu haliyle anlatılan kısmıyla da içim açılıyor, burayı görünce. Bir an evvel bitmesi için de heyecanlanıyorum. Tam idealimdeki gibi yaşayan bir müze haline gelecek. Üzerinde çok titizlikle duruyorum. Bakanlıkta da haftada bir restorasyonun ne aşamada olduğunu soruyorum. Şimdi de bizzat görmek istedim. İnşallah bir an evvel biter ve Adanamıza kazandırmış oluruz. Burası hem Adana'ya vurduğumuz bir mühür olacak hem de Türkiye çapında mücevher gibi parmakla gösterilen bir yer olacak. Emeği geçen herkesi kutluyorum."


Çelik, Hatay'da, Şanlıurfa'da da müze yaptıklarını, burasının da o gurur duyulan eserlerin standardını ileriye taşıyan bir yer olacağını söyledi.


Müze kompleksinin Adanalıların hayatına damga vuracağını belirten Çelik, kompleksin açılışını en kısa sürede yapacaklarını kaydetti.


AA


Geri Dön