19 / 04 / 2024

Ömer Çelik: Turizmde hedefimiz dünya beşinciliği!

Ömer Çelik: Turizmde hedefimiz dünya beşinciliği!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sezonunun hareketlenmeye başladığını, ilk 5 aylık verilere göre gelen ziyaretçi açısından Türkiye'nin çok iyi bir noktada bulunduğunu söyledi.




Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Turizmde hedefimiz kısa zamanda dünya sıralamasında 5'inciliği almak ve daha ilerilere yürümek şeklinde olacak" dedi.


Türkiye'de turizmin yapısal anlamda iyi bir noktaya oturduğunu, imajının siyasi çalkantıdan bağımsız yerini koruduğunu dile getiren Çelik, "Geçmişte dışarıda konuşulan bazı spekülasyonlar olumsuz etkileyebiliyordu ama dünya, artık Türkiye'nin hem kültürel hem turizm imajını çok doğru bir şekilde algılamış durumda" dedi. 


Çelik, doğru algıdan dolayı Türkiye hakkında yurt dışında yapılan bazı spekülasyonların turizmi olumsuz etkilemediğini ifade etti. 


Ziyaretçi sayısında yüzde 15 artış


Bakan Çelik, geçen yılın aynı dönemine göre gelen ziyaretçi sayısında bu yıl yüzde 15 civarında artışın söz konusu olduğu yerler bulunduğuna dikkati çekerek, özellikle yaz mevsiminde bu sayının daha da artacağına inandığını belirtti. 


"Türkiye'nin algısının temel direkleri yerine oturmuş"


Türkiye'ye gelen turist sayısının artmasını "uzun vadeli bir strateji" şeklinde değerlendiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Türkiye algısının, günübirlik siyasi tartışmalar ya da dışarıda yapılan bir takım kasıtlı propagandaların dışında temel dimamikleri yerine oturmuş şekilde olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin algısının temel direklerinin, sütunlarının yerli yerine oturmuş olması ve bunun da dünya tarafından kabul edilmesi bizim için önemli bir kazanç."


Çelik, turizmin gelişmesi için tanıtım çalışmaları yaptıklarını, herhangi bir ülke ile ilgili sorun oluştuğu anda müdahale ettiklerini ve Türkiye'nin imajını pekiştirmek için yeni adımlar attıklarını kaydetti. 


Türkiye'nin, gelen turist sayısı açısından 6'ncı sırada bulunduğuna işaret eden Çelik, "Hem gelir hem de ziyaretçi açısından Türkiye, Dünya Turizm Örgütü'nün açıkladığı rakamlarda dünya ortalamasının üzerinde büyüyen bir ülke. Dolayısıyla hedefimiz kısa zamanda 5'inciliği almak ve daha ileriye yürümek olacak" diye konuştu.


Bakan Çelik, Türkiye'de daha çok tabiat güzelliklerini tercih eden ziyaretçilerin artık kültürel turizm noktasına kaydığının görüldüğünü dile getirerek, bu durumun kültürel birikimin doğru şekilde algılandığını gösterdiğini ifade etti. 



AA




Geri Dön