25 / 04 / 2024

Onaltı Dokuz Rezidans'ın silüet davasında son durum!

Onaltı Dokuz Rezidans'ın silüet davasında son durum!

İstanbul'un siluetine bıçak gibi saplanan 16/9 rezidans projesine ait inşaat ruhsatının iptal edilmesi için dava açan mimar Yusuf Özden şikâyetini geri çekti. Özden davadan feragat ettiği için verilen "ruhsat iptal" ve yıkım kararları da düşecek...



İstanbul'un siluetine bıçak gibi saplanan 16/9 rezidans projesine ait inşaat ruhsatının iptal edilmesi için dava açan mimar Yusuf Özden şikâyetini geri çekti. Özden davadan feragat ettiği için verilen "ruhsat iptal" ve yıkım kararlarının da düşeceği söyleniyor; ancak projeye karşı dava açan diğer isim avukat Cihat Gökdemir, mahkeme kararlarının değişmesinin mümkün olmadığını çünkü davanın bireysel menfaatlar için değil, kamu menfaati düşünülerek açıldığını vurguladı. 

Zeytinburnu sahilinde yükselen gökdelenlere karşı iki dava açılmıştı. Mimar Yusuf Özden'in . projeye ruhsatını veren kurumlara açtığı davada verilen "ruhsat iptal" kararı Danıştay 14. Dairesi tarafından onanlanmıştı. Projeyi yapan Astay : İnşaat, karar düzeltme talebinde bulundu. Bu süreçte avukat Gökdemir, 3 gökdelenin silueti bozan kısmının yıkılması için dava açtı. Tıraşlanma kararı çıktı. Gökdemir, Danıştay'ın içj tihatlerine aykırı olarak dava düşerse de itiraz haklarını kullanacaklarını açıkladı. Şikâyetinden vazgeçen Özden ise Vatan gazetesine "Davada karar çıkana kadar inşaat tamamlandı. 

Vicdanımı dinledim" diye konuştu. 


Cumhuriyet


Geri Dön