28 / 03 / 2024

Ordu'da bina cepheleri güzelleşiyor!

Ordu'da bina cepheleri güzelleşiyor!

Başkan Enver Yılmaz’ın başkanlığında yapılan meclis toplantısında hayata geçirilecek alışveriş merkezinden, uygulanacak bina cephelerini iyileştirme çalışmalarına kadar birçok konuya değinildi.




Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Enver Yılmaz’ın başkanlığında yapılan meclis toplantısında hayata geçirilecek alışveriş merkezinden, uygulanacak bina cephelerini iyileştirme çalışmalarına kadar birçok konuya değinildi.

 

BİNA CEPHELERİ GÜZELLEŞİYOR.

 

Cephe giydirme  çalışmalarıyla ilgili gündem maddesini görüşen Büyükşehir Belediye Meclisi, Altınordu ilçesi Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan 225 adet, Süleyman Felek ve Zübeyde Hanım Caddeleri üzerinde yer alan 112 adet, Ünye Devlet Sahil Caddesi üzerinde yer alan 180 adet ve Fatsa Sahil Caddesi üzerinde yer alan 163 adet binada Büyükşehir Belediyesi tarafından cephe giydirme çalışması yapılması kararını aldı. Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Enver Yılmaz, “Bu uygulamayı Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde de yapmayı planlıyoruz. Tek tip uygulama sağlamayı planladığımız bu işe vatandaşın da katkısını amaçlıyoruz. Proje maliyeti, bundan sonra yüzde 50 kamu ve yüzde 50 de bina sahipleri tarafından karşılanacak” dedi.

 

ÜNYE TERMİNAL OTOPARKI’NIN İŞLETMECİLİĞİ ORBEL A.Ş.YE DEVREDİLDİ

 

Meclis, Ünye Şehirlerarası Otobüs Terminali içinde bulunan 8 araçlık taksi durağı hariç 86 araçlık terminal otoparkının işletmeciliği 5 yıl süreyle ORBEL A.Ş.ye devretme kararı aldı.

 

BAŞKAN YILMAZ, AVM ŞEHRİN İHTİYACINA CEVAP VERECEK

 

AVM Projesi’nin son durumu hakkında da bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, projenin 60 dönümlük alana sahip Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binasının olduğu yere inşa edileceğini ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın Efirli’de belirlenen kamu arazisine taşınacağını ifade etti. Başkan Yılmaz, “Mülkiyeti Büyükşehir’e ait olacak AVM Projesi’nden ciddi kar sağlanacak. Yatırımcı tarafından 50 milyon euro’ya mal edilecek AVM, 1.300 araçlık otoparka sahip olacak. Alan üzerinden ihaleye girilecek proje, şehrin ihtiyaçlarına cevap verecek” şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR AFETLERE KARŞI ÖNLEMİNİ ALDI

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ordu’ya gönderilen afet TIR’ını meclis üyeleri ile birlikte toplantı öncesi inceledi. Başkan Yılmaz “Olası doğal afetlerde aynı anda 5 bin kişiye yemek çıkarılabilecek olan tırın ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 

Gündem maddelerini görüşüp karara bağlayan Meclis, bir sonraki oturumu 18 Temmuz Pazartesi günü olarak belirledi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Haber Ordu Güncel Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Enver Yılmaz'ın başkanlığında yapılan meclis toplantısında öne çıkan gündem maddelerinden biri de bina cephelerini iyileştirme çalışmaları idi. 


Cephe giydirme çalışmalarıyla ilgili gündem maddesini görüşen Büyükşehir Belediye Meclisi, Altınordu ilçesi Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan 225 adet, Süleyman Felek ve Zübeyde Hanım Caddeleri üzerinde yer alan 112 adet, Ünye Devlet Sahil Caddesi üzerinde yer alan 180 adet ve Fatsa Sahil Caddesi üzerinde yer alan 163 adet binada Büyükşehir Belediyesi tarafından cephe giydirme çalışması yapılması kararını aldı. Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Enver Yılmaz, "Bu uygulamayı Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde de yapmayı planlıyoruz. Tek tip uygulama sağlamayı planladığımız bu işe vatandaşın da katkısını amaçlıyoruz. Proje maliyeti, bundan sonra yüzde 50 kamu ve yüzde 50 de bina sahipleri tarafından karşılanacak" dedi. Bu çalışma ile Ordu ilinin ilçeleriyle birlikte daha yaşanabilir bir kent havasına bürünmesi hedefleniyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları Ordu'nun turizme olan inancını da güçlendiriyor. 


Ordu Güncel 


Geri Dön