26 / 04 / 2024

Ordu'nun 2017 yatırımları için hazırlıklar tamam!

Ordu'nun 2017 yatırımları için hazırlıklar tamam!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Gürgentepe’de gerçekleştirdiği ve 2017 yılında hayata geçirmeyi planladığı yatırımlar masaya yatırıldı.



 

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Gürgentepe’de gerçekleştirdiği ve 2017 yılında hayata geçirmeyi planladığı yatırımların değerlendirildiği toplantıda meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Enver Yılmaz, 2017 yılı yatırımları için tüm hazırlıkların tamam olduğunu ve hava şartlarının iyileşmesini beklediklerini söyledi.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Başkan Yılmaz’la birlikte Gürgentepe Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya, Genel Sekreter Bülent Civelek, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

8 MİLYON 600 BİN TL YOL YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Başkan Enver Yılmaz, Gürgentepe ilçesindeki ulaşım sorunlarının çözümü için üç yılda 8 milyon 600 bin TL harcadıklarını söyleyerek, “2017 yılı yol çalışmaları kapsamında ise toplam 6 milyon 600 bin TL maliyetinde olan 17,3 km sıcak asfalt, 17,7 km sathi asfalt kaplama, 14 km tesviye (yeni yol açma) ve yol onarımı (yol genişletme) ve 54,9 km stabilize yol yapımı gerçekleştireceğiz” dedi.

 

İÇME SUYUNA 4 MİLYON 609 BİN TL HARCANDI

 

Gürgentepe'nin içme suyuyla ilgili acil sorununu çözdüklerini belirten Başkan Yılmaz, “Son 3 yılda yaklaşık 1 milyon 412 bin TL’lik su tahsilatının yapıldığı Gürgentepe ilçemizde 2014-2016 yılları arasında 4 milyon 609 bin TL harcama yaparak 62,5 km uzunluğunda isale ve şebeke hattı döşedik. İlçemizin acil sorunlarını çözüme kavuşturduk. 2017'de ise 13 milyon 289 bin TL harcama ile 56 km içme suyu isale ve şebeke hattı ve kanalizasyon hattı çalışması yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Başkan Enver Yılmaz konuşmasında, ilçedeki diğer yatırımlara da değinerek, “Gürgentepe Merkez Camii’nin çevre düzenlemesini yaptık. İnşallah etrafındaki binalarda da dış cephe iyileştirmesi gerçekleştirerek camimizin çevresini çok daha güzel bir görünüme kavuşturmayı planlıyoruz. İlçe merkezinde uygulanacak yürüyüş yolu projesi kapsamında ihtiyaç duyulan istinat duvarının yapım işini önümüzdeki günlerde ihale edeceğiz. İmkânlarımız ölçüsünde kültür merkezi yapımıyla ilgili de destek vereceğiz” dedi.

 

Toplantıda Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu ve OSKİ Yatırım İnşaat Dairesi Başkanı Nurettin Karagöz tarafından ilçe genelindeki yol ve içme suyu yatırımlarıyla ilgili bilgi verildi.

 

BAŞKAN YALÇINKAYA, “BÜYÜKŞEHİR ÇOK ORGANİZE ÇALIŞIYOR”

 

Gürgentepe Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yol ve içme suyu çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Büyükşehir ekiplerimizin yol ve içme suyuyla ilgili çalışmaları organize bir şekilde devam ediyor. Yatırımlar hayata geçtikçe vatandaşımızın memnuniyeti de artıyor.  Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz'a ve ekibine ilçemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön