23 / 04 / 2024

Orta gelir konut kampanyası ne zaman başlayacak? Orta gelir konut projesi şartları nelerdir?

Orta gelir konut kampanyası ne zaman başlayacak? Orta gelir konut projesi şartları nelerdir?

Orta gelir konut kampanyası gündemde yer alan konulardan biridir. Konut sahibi olmak isteyenler merakla orta gelir konut kampanyası şartlarını araştırıyor.



ORTA GELİR KONUT KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Orta gelir konut kampanyası 16 ocak itibarıyla başlayacak. Belirlenen banka şubelerine başvuru yapılabilir ve 16 Ocak itibariyle, kurulacak web sitesinde, vatandaşlar, “Yeni Evim Kampanyamıza” dair tüm gelişmeleri ve detayları takip edebilirler. Bunun içinde herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak.

TOKİ ORTA GELİR KONUT BAŞVURUSU TAKSİTLERİ NASIL ÖDENECEK?

Taksitler hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek şekilde olacak ve hatta birçok taksitte yüzde 25 ile 30’lar seviyelerde indirim uygulanacak. Bitmiş ve bitmeye yakın konutlar için başvuru yapılabilir.

- Program kapsamında sağlanacak finansman sıfır konutlar için olacak.

- Azami 15 yıl vade ile sağlanacak finansmanlarda faiz, kar payı oranları yüzde 0,69'dan başlayan oranlarla uygulamaya alınacaktır.

-  Alınan konutlar 5 sene boyunca satılamayacaktır.

-  Tüm bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlenmiştir.

- Vatandaşlarımızın ilk üç yılda ödeyecekleri aylık taksit tutarının belirli bir bölümü, kredinin toplam vadesi bitmeden geri ödenmek şartı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı üstlenecek.

ORTA GELİR KONUT KAMPANYASI ŞARTLARI

  • Başvuru yapacak kişilerin evinin olmaması gerekiyor.
  • Program dahilinde vatandaşlar, 3 farklı aşamadaki konutlar için kredi kullanabilecektir. İlki, tamamlanmış konutlar, İkincisi, belirli bir oranda tamamlanmış ve bankaların kredi verme kriterlerine uygun olan konutlar için üçüncü ise yapımına başlanacak olan konutlar için.
  • İlk iki durumda, konuta ve başvuru yapacak kişiye dair şartların ilgili banka tarafından kredilendirme için uygun olarak değerlendirilirse, program kapsamında finansman imkânı ve katkısı sağlanacaktır.

100 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 7 Ocak 2023 fiyat listesi!

Zamlar kapıyı çalmaya başladı! Süte zam mı gelecek? İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl alınır? Ortak tapulu habersiz ev satışına nasıl engel olunur?


Geri Dön