19 / 04 / 2024

OSB'lerdeki sanayi parsellerinin yüzde 75'inde inşaat olmalı!

OSB'lerdeki sanayi parsellerinin yüzde 75'inde inşaat olmalı!

Yeni bir OSB yer seçimi talebinin değerlendirmeye alınabilmesi için, il genelindeki ihtisas OSB'ler hariç, diğer OSB'lerde bulunan toplam sanayi parsellerinin en az yüzde 75'inde üretim veya inşaata başlanmış olması gerekecek



Yeni bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yer seçimi talebinin değerlendirmeye alınabilmesi için, il genelindeki ihtisas OSB'ler hariç, diğer OSB'lerde bulunan toplam sanayi parsellerinin en az yüzde 75'inde üretim veya inşaata başlanmış olması gerekecek.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ''Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik''i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 


Yönetmeliğe göre, yeni bir OSB yer seçimi talebinin değerlendirmeye alınabilmesi için, il genelindeki ihtisas OSB'ler hariç, diğer OSB'lerde bulunan toplam sanayi parsellerinin en az yüzde 75'inde üretim veya inşaata başlanmış olması gerekecek.


İlave alan yer seçimi talebinin değerlendirmeye alınabilmesi için, ilave alan talebinde bulunan OSB'de toplam sanayi parsellerinin en az yüzde 90'ında üretim veya inşaata başlanmış olacak. Ancak o ilde başka bir OSB'nin bulunmaması halinde bu oran yüzde 75 olarak uygulanacak. 


Aynı sektör grubunu içeren ihtisas OSB'lerde söz konusu oranlar aranacak. Ancak, özel OSB'lerle Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının yatırımcı temin ettiği projelerde söz konusu oranlar aranmayacak. Yer seçiminin sonuçlandırılmasına kadar olan faaliyet, OSB kuruluşuna katılacak kurum ve kuruluşlar tarafından Valilik kanalıyla yürütülecek. 


Yatırım Programında yer alan kalkınmada öncelikli yörelerde yapılacak OSB'ler ve ileri teknoloji kullanan ihtisas OSB'lere talepleri halinde, OSB'nin sevk ve idaresi için ihtiyaç duyulacak bölge müdürlüğü hizmet binası inşaatları da kredilendirilecek.


OSB'lerde kurulamayacak tesislere de açıklık getirilen yönetmelik, bugünden itibaren yürürlüğe girdi.


AA


Geri Dön