16 / 04 / 2024

Osmangazi'den Türkiye'ye 40 metrelik örnek bulvar!

Osmangazi'den Türkiye'ye 40 metrelik örnek bulvar!

Yunuseli'ni Hamitler'e bağlayacak olan 40 metrelik bulvar çalışmalarında büyük yol kat edildi. Asfalta hazır hale getirilen bulvar, altyapı ile yol yapım çalışmalarının birlikte yürütülmesi bakımından da Türkiye'de bir ilk olacak...



Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Yunuseli'ni Hamitler'e bağlayacak olan 40 metrelik bulvar çalışmalarında büyük yol kat edildi. Asfalta hazır hale getirilen bulvar, altyapı ile yol yapım çalışmalarının birlikte yürütülmesi bakımından da Türkiye'de bir ilk olacak. 


Bulvarda yürütülen çalışmaları inceleyen Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar, "40 metrelik Bulvar ticari hareketliliğin yaşandığı bir çekim merkezi olmasının yanı sıra Türkiye'nin de en güzel caddelerinden biri olacak" dedi. 


Osmangazi'yi ve Bursa'yı güzelleştirmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Dündar, "Şehrimizin altyapısını güçlendirerek daha güzel ve yaşanabilir bir kent inşa etmek için çalışıyoruz. Yeni dönemde Osmangazi Belediyesi olarak ana konumuz kentsel dönüşüm. 


Tabi kentsel dönüşümle birlikte ulaşım sorununu da ortadan kaldırmak istiyoruz. Burada yapmış olduğumuz çalışmayla ilçemize 40 metrelik yeni bir cadde açıyoruz. Bu cadde Fuat Kuşçuoğlu Caddesi'nden Hamitler'e kadar uzanan bir cadde olacak" pe konuştu. 


200 METRE GENİŞLİĞİNDE KAVŞAK YER ALACAK 


40 metrelik bulvar üzerinde 200 metre genişliğinde kavşak yapıldığını da belirten Başkan Dündar, "Bu kavşakla birlikte trafiğin rahatça akacağı bir cadde ortaya çıkacak. Buradaki yapılaşma sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin en güzel caddelerinden biri olacak ve ticari hareketliliğin yaşandığı bir mekan ortaya çıkacak. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 


"11 MİLYON TL'LİK KAMULAŞTIRMA YAPILDI" 


Yapımı tüm hızıyla devam eden 40 metrelik bulvar için yaklaşık 11 milyon TLlik kamulaştırma yapıldığını ifade eden Başkan Dündar, sözlerine şöyle devam etti: "Bu kamulaştırmayla birlikte caddenin çevresini açarak bu yolun Hamitler'e bağlanması yönündeki çalışmalarda tamamlanmış oluyor. Dolayısıyla Fuat Kuşçuoğlu Caddesi'nden Hamitler'e kadar olan bu bölge trafik açısından rahatlayan alternatif bir güzergah olacak." 



"TÜRKİYE'DE BİR İLK OLACAK" 


Yapılan bulvarın altyapı ve yol çalışmalarının birlikte yürütülmesi açısından Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydeden Başkan Dündar, "Bu caddeyle birlikte burada örnek bir çalışma da gerçekleştiriyoruz. 


Yapılan diğer yolların aksine biz burada cadde üzerinde elektrik, su, doğalgaz ve kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfaltlama işlemini yapacağız. Böylelikle caddenin asfaltlanmasının ardından herhangi bir kazı işlemi yapılmayacak ve yol bozulmayacak. Böylelikle ülke ekonomisine herhangi bir zarar verilmeyecek" dedi. 


Yurthaber 




Geri Dön