25 / 04 / 2024

Otomobil satışlarındaki fahiş fiyatlara ‘dur’ denildi! İkinci el otomobil sınırlaması yargıda!

Otomobil satışlarındaki fahiş fiyatlara ‘dur’ denildi! İkinci el otomobil sınırlaması yargıda!

Otomobil satışlarında uygulanan fahiş fiyatlara dur denildi. 6 ay ve 6 bin kilometre sınırını içeren düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar!



KAYIT DIŞI ÇALIŞAN KİŞİLER İÇİN TEDBİR ALINMALI!

İkinci el otomobil sınırlamasının yargıya taşınacağı açıklandı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otomobil ve arazi taşıtlarının satışına dair yeni düzenleme ile ilgili Danıştay'a başvuracaklarını söyledi.

Türkiye'de 70 bin kayıtlı motorlu araç satıcısı olduğunu belirten Erkoç, "Anayasa’nın 49. maddesine ters düşen ve sektörün görüşleri alınmadan yapılan bu düzenlemeyle ilgili Danıştay’a başvuracağız” dedi.

Değişikliğin sistemi suiistimal edenleri içermediğini söyleyen Erkoç, “Bu yeni düzenleme ile bu kişiler nasıl engellenebilecek, sorular da önümüzde duruyor. Ayrıca sektör sorunlarıyla mücadele etmeye çalışan etik çerçevede işini yapan motorlu araç satıcıları günah keçisi ilan ediliyor. Oysaki hali hazırda zaten bayilerden araç alamayan motorlu araç satıcıları bu konunun da dışında yer alıyor. Kayıt dışı çalışan ve araç alım satımını iş haline getiren kişiler için tedbir alınmalıdır. Türkiye’de yıllık olarak 750 bini sıfır, 8 milyon 250 bini ikinci el olmak üzere toplam 9 milyon araç satılmaktadır. Bugün ülke genelinde yapılan sıfır ve ikinci el araç satışlarının sadece 5’te 1’i bayi ve yetkili motorlu araç satıcıları tarafından yapılıyor. Geri kalan beşte dörtlük kısmı ise kayıt dışı çalışan, bu işle alakası olmayan, fiyatların da yükselmesine neden olan bu kişilerce gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.

Düzenlemenin araç piyasasını normale döndüreceğini dile getiren galerici Ahmet Yurtlu ise, kararın çok sağlıklı bir karar olduğuna değinerek “Dün gece itibari ile kesinleşen bir kararname var. 6 ay süre ve 6 bin kilometre yol yapılmadan, sıfır tescili çıkmış araçları alan insanlar satış yapamayacaklar. Bu aslında çok doğru bir karar. 2. el araçlarda ilk olarak yüzde 5’lik oranda bir düşüş yaşanabilir. Panik satışlar gelebilir ama biz piyasa için bunun çok sağlıklı bir karar olduğunu düşünüyoruz” dedi.

TOKİ projelerine devam ediyor! 204 iş yeri sahiplerini bekliyor! İşte detaylar!

Fındık fiyatları ile ilgili beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

Bankalar yeni kredi faiz oranlarını duyurdu! İşte Halkbank, ING, Vakıfbank, Ziraat bankası faiz oranı…

 


Geri Dön