28 / 03 / 2024

Otopark sorununa çözümle 50 metrekareye 24 otomobil düşecek!

 Otopark sorununa çözümle 50 metrekareye 24 otomobil düşecek!

Geliştirdiği çağdaş ve teknolojik çözümler ile kente değer katan İSPARK, mekanik ve yarı otomatik sistemler ile otopark kapasitesini artırmaya devam ediyor





İstanbul’da mevcut otoparkların kapasitesinin yetersiz olması İSPARK’ı kısa zamanda çözüm üretecek projelere yöneltti.


Daha fazla parklanma için otomobiller raflarda


Kent merkezinde dar alanlara daha fazla aracın park etmesine imkan sağlayan yarı otomatik sistemleri işletmeye alan İSPARK, 1500 araçlık alanda 4500 aracın parklanmasını sağlayarak kapasiteyi 3 katına çıkardı. İSPARK, kent genelinde trafiğin yoğun olarak yaşandığı noktalarda alternatif parklanma sistemlerini sürücülerin hizmetine sunmaya devam ediyor.


İSPARK, Anadolu ve Avrupa yakasında sürücüleri toplu taşıma araçlarına yönlendirmek amacıyla katlı ve açık otoparklarında Carlıft (MekanikOtopark Sistemi), Combilift (Yarı Otomatik Otopark Sistemi ) ve Dönmedolap Park projelerini hayata geçirdi.


Özellikle “Park Et Devam Et” noktalarında büyük yoğunluk yaşandığını ve sürücülerin bu otoparklardaki kapasiteyi artırma konusunda talepleri olduğunu belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik ,“ Katlı ve açık otoparklarda uyguladığımız bu sistemler ile sürücülere daha hızlı ve kaliteli bir hizmet sunuyoruz. Trafiğin ve parklanmanın yoğun olduğu noktalarda bu sistemleri yaygınlaştıracağız” dedi.


50 metrekareye 24 otomobil…


Dönmedolap park sistemi ile 2 araçlık park alanına 8,  4 araçlık park alanına 24 araç park edebiliyor. Bu sistem, Eminönü Mercan Açık Otoparkı, Kadıköy Evlendirme DairesiAçık Otoparkı ve Bezmialem  Otoparkı’nda sürücülere hizmet veriyor.


Carlıft ve Combılift sistemlerin yer aldığı Cihangir Katlı Otoparkı, Merter Katlı Otoparkı, Eminönü Açık Otoparkı, Şişli Eser AçıkOtoparkı, Kartal Açık ve Kadıköy İSKİ Açık Otoparkları’nda  daha fazla aracın parklanmasına imkân sağlandı.


Sistemler, şehir merkezlerinde yaşanan otopark sıkıntısına vetrafik problemine modern, ekonomik ve güvenilir bir çözüm sunarken çevre kirliliği oluşturmuyor. Sürücüler ortalama 2 dakikada aracını park ederken zaman kaybından ve trafik stresinden kurtuluyor.

İspark


Geri Dön