29 / 03 / 2024

Oturduğunuz yerden maaş sahibi olun! SGK’dan 3 maaş bağlanma hakkı! İşte detaylar!

Oturduğunuz yerden maaş sahibi olun! SGK’dan 3 maaş bağlanma hakkı! İşte detaylar!

SGK’dan üç maaş alabilirsiniz. Sigortalı vatandaşlara ve yakınları destek ödemeleri almaya devam ediyor. Bunun yanında başka imkanlarda sizleri bekliyor. İşte bilinmeyen detaylar!



Sigortalı çalışan kişilerin hem kendilerine hem de ailesine birtakım imkanlar sunuluyor. Bu bağlamda kadınlara verilen dul ve yetim maaşı birçok kişinin dikkatini çekiyor. Bu vesile ile kadınlara tam 3 maaş bağlanma hakkı veriliyor.

SİGORTA TÜRÜNE BAKILMIYOR!

Emekli vatandaşların, devletten birden fazla maaş alma hakkı yoktur. Eşi, anne ya da babası vefat eden kadınlara SGK tarafından farklı olanaklar sağlanıyor. Vefat eden eşin sigorta türüne bakılmaksızın eşine maaş bağlanmaktadır. Kadının bekar olması durumunda bağlanan maaş yetim maaşı olarak biliniyor. Bu maaşı alacak olan kişilerin eşinin sigorta girişini Ekim 2008'den önce olması ve en az 1800 gün prim ödemesinin bulunması gerekiyor. Ekim 2008'den sonra vefat eden Sigortalı çalışanın ise SSK'lı olması durumunda 5 yıllık sigortasının ve 900 gün prim ödemesinin bulması gerekmektedir.

FARKLI SİGORTA TÜRÜNE ÇİFT MAAŞ İMKANI!

Sigortalı olan kadınların emekli maaş alması halinde de dul maaşı verilmesine herhangi bir engel teşkil edecek bir durum yoktur. Ancak çift maaş almak için iki önemli kriterler bulunmaktadır.

İlk olarak eş ya da anne babanın vefat etmesi durumunda sigortalı kişilerin 1 Ekim 2008 yılından önce ya da sonra vefat etme durumu bulunmaktadır. İkinci olarak da kişilerin sigorta statüleridir. Yani SSK, bağ-kur ve emekli sandığına tabi olup olmadıkları önemli bir kriterdir. Kendi çalışması nedeniyle SSK emeklisi olan kişiler maaş alırken vefat eden Bağ-Kur emeklisi kocasında dul aylığı alan bir kadın emekli sandığından emekli olan babasının vefatı üzerine yetim aylığı da alınıyor. Bu şartlar altında kişiler toplamda 3 maaş alabiliyor.

Bakan Kurum poşet fiyatlarını açıkladı! Poşet fiyatlarına zam mı gelecek? İşte detaylar!

Dolar kurunda deprem! İslam Memiş’ten yatırımcıları şaşırtan dolar tahmini! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön