27 / 04 / 2024

ÖTV indiriminde son dakika! Araçlara ÖTV indirimi geliyor mu?

ÖTV indiriminde son dakika! Araçlara ÖTV indirimi geliyor mu?

Son zamanların en çok konuşulan ko0nularından biri olan ÖTV indiriminin vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Araba satışlarında yaşanan düşüş sektörü olumsuz şekilde etkilerken vatandaşları da mağdur etti. İşte ÖTV indirimi ile ilgili son gelişmeler…



Son zamanların en önemli gündem maddelerinden biri hiç kuşkusuz ÖTV indirimi. ÖTV indirimleri ile ilgili olarak son yaşanan gelişmeler ise vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Bir aracın ÖTV oranı son zamanlarda % 80 oranına ulaştı. Bu durum alıcıları etkilerken piyasada düşüşe neden oluyor.

TESK BAŞKANI ÖTV İNDİRİMİ TALEP ETTİ

TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konsederasyonu) ticari araçları kastederek ÖTV indirimi yapılması gerektiğini dile getirdi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yapmış olduğu yazılı açıklamada, ulaşım sektöründe hizmet vermiş olan esnaf sorunları hakkında da açıklamalarda bulundu.

Sektörde bulunan ve faaliyet gösteren ticari araçlar için bir kereye mahsus ÖTV indirimi yapılmasını talep eden Palandöken, "Otomobildeki kur artışı yüzde 100'ün üzeri durumda. Bu durumda daha önceleri yüzde 45 ÖTV'ye tabi olan bir otomobilin bugünkü ÖTV oranı ise yüzde 80 oldu. Daha ötesi ise vergisiz fiyatı 200 bin TL’nin altında otomobil kalmadığı sebebi ile en düşük ÖTV oranı yüzde 80'e çıktı. Bu ise araç fiyatlarının ekstra artmasına neden oluyor. 2015 yılında olduğu gibi ticari araçlar için yeniden bir kereye mahsus ÖTV indirimi getirilmeli" ifadelerini kullandı.

Palandöken, araç fiyatlarının yükselmesi ile birlikte son günlerde zorunlu trafik ve kaskı primlerinin de ciddi derecede yükseldiğine vurgu yaptı:

"ÖTV matrahı güncellenmediği sebebi ile araçların ÖTV oranları ve dolayısı ile satış fiyatları üç kat arttı. Sigortasızlığın önüne geçmek ve piyasaların da canlanması için bir kereye mahsus ÖTV oranları sıfırlanmalı ve yine aynı şekilde ÖTV oranlarının eski seviyesine dönmesi için matrah güncellemesi gerçekleşmeli."

ÖTV indiriminde son dakika! Araçlara ÖTV indirimi geliyor mu?


Geri Dön