25 / 04 / 2024

Araçlara ÖTV indirimi geliyor mu? ÖTV indiriminde son durum..

Araçlara ÖTV indirimi geliyor mu? ÖTV indiriminde son durum..

Araç satın almayı düşünen vatandaş ÖTV indirimine ilişkin son durumu merak ediyor. Sıfır araçlara ÖTV indiriminin uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu. İşte 2022 ÖTV Özel Tüketim Vergisine ilişkin son durum..



Araç sahibi olmak isteyenlerin merakla araştırdığı ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) indirimi ile ilgili hareketli günler yaşanıyor. Söz konusu duruma ilişkin araçlara ÖTV indirimi gelecek mi, son durum nedir gibi aramalar yapılıyor. İşte, konuya dair son gelişmeler...

Araç sahibi olmayı düşünenler ÖTV indirimine ilişkin son gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki sıfır araçlara ÖTV indirimi gelecek mi? ÖTV indirimi yapılacak mı? İşte ÖTV’ye ilişkin gelişmeler..

ÖTV İNDİRİMİNDE SON GELİŞMELER

Otomobil dünyasında ÖTV / Özel Tüketim Vergisine ilişkin indirim gelişmeleri şu sıralar en konuşulan konu durumunda. Nedeni ise kurdaki artış sebebiyle vergisiz fiyatı artmakta olan otomobillerde ÖTV'ye bazı teşkil eden matrahın çok düşük kalıyor olması. Sonucunda ise bütün otomobil modellerinin ÖTV oranının yüzde 80 ve üstüne yükselmiş olması.

İlk defa otomobil alanlara 5 yıl satmayacak koşulu koyulması ile ÖTV'siz araç satılacağı şeklinde sosyal medyada ortaya atılmış kampanya hakkında kamu tarafında bir çalışma yapılmıyorken artmakta olan kur ve yurtdışı fiyatları sebebiyle matrah ayarlaması gündeme alınmış oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön