20 / 04 / 2024

ÖYK'dan imar planı değişikliklerine onay!

ÖYK'dan imar planı değişikliklerine onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), özelleştirme kapsam ve programında bulunan Maliye Hazinesi ve Tekel İşletmeleri Genel Müdürlüğü adına kayıtlı bazı taşınmazlara ilişkin nazım imar, çevre düzeni ve uygulama planı değişikliklerini onayladı.



ÖYK'nın konuya ilişkin kararları. Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre. Kurul, özelleştirme kapsam ve programında bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı. Ankara'nın Gölbaşı İlçesi Tuluntaş Mahallesi'ndeki taşınmaza, "gelişme konut alanı, eğitim tesis alanı, ticaret alanı, park ve yol fonksiyonu önerilmesine" ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan nazım imar planı değişiklikleri ile uygulama imar planı değişikliğini onayladı. 


Kocaeli'nin Başiskele ilçesi Yeniköy Mahallesi'ndeki taşınmaza ilişkin "konut dışı kentsel çalışma alanı ve yol yapılmasını" öngören nazım imar planı değişikliği ve uygulama imar planı değişikliğine de onay veren Kurul, Elazığ'ın Merkez ilçesi Korucu Köyü'ndeki taşınmazın "tarım ve hayvancılık ürünleri entegre tesis alanı ve yol olarak ayrılmasına" yönelik çevre düzeni planı değişikliği ile nazım imar planı ve uygulama imar planını uygun buldu. 


ÖYK, Alanya'nın Kargıcak Beldesi'ndeki taşınmaza turizm tesis alanı ve yol yapımını içeren çevre düzeni planı değişikliklerini de onayladı. 


Özelleştirme kapsam ve programına alınan Tekel İşletmeleri Genel Müdürlüğü adına kayıtlı. 


Balıkesir'in Sındırgı ilçesi Kurtuluş Mahallesi'ndeki taşınmazın "tarım ve hayvancılık ürünleri entegre tesis alanı haline getirilmesini" öngören mevzii imar planı değişikliğine onay verildi. 


Belde


Geri Dön