28 / 03 / 2024

Pabuçdere ve Kazandere barajlarının doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı!

Pabuçdere ve Kazandere barajlarının doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı!

Kış aylarında havaların kurak geçmesi ve bölgenin yağış almamasından dolayı kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan barajlar yağan yağışlarla birlikte yüzleri güldürdü. Havaların yağışlı geçmesinin ardından barajlar yüzde yüzlük doluluk oranına ulaştı




Kırklareli'nin Vize ilçesinden İstanbul'a su sağlayan Pabuçdere ve Kazandere barajları, havaların yağışlı geçmesinin ardından yüzde yüzlük doluluk oranına ulaştı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul'un su sorununu ortadan kaldırmak üzere yaptırdığı Pabuçdere ve Kazandere barajları, kurak geçen kış mevsimi boyunca alarm verdi. Kış aylarında havaların kurak geçmesi ve bölgenin yağış almamasından dolayı kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan barajlar yağan yağışlarla birlikte yüzleri güldürdü.


İstanbul'un en önemli su kaynaklarından olan Pabuçdere ve Kazandere barajları son 10 gündür Kırklareli'ne yağan yağışlarla birlikte yüzde yüzlük doluluk oranına yaklaştı. Haziran ayının başından itibaren Kırklareli'de etkili olan yağışlar barajları doldururken, uzmanlar, barajların durumlarının iyi olduğunu ve İstanbul'un herhangi bir su sıkıntısı yaşamayacağını belirtti.


Kış mevsiminin kurak ve yağışsız geçmesinden dolayı barajların kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Çağlar Okyay isimli vatandaş, "Kış mevsiminin kurak ve yağışsız geçmesinden dolayı barajlarda gözle görülecek şekilde azalma meydana gelmişti. Yaz mevsiminin gelmesi ve yağışların artması ile birlikte barajlar tekrar doluluk oranlarının en üst seviyesine ulaştı. İstanbul'un su sıkıntısı çekeceğinin düşünmüyorum. Çünkü baraj gayet iyi, dolu ve yağışların daha da devam edeceğini öğrendik. Barajlar daha da dolar bence" dedi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yağışların hafta boyunca devam edeceği öğrenildi.



Sabah




Geri Dön