20 / 04 / 2024

pabuçdere barajı nerede

pabuçdere barajı nerede

İstanbul barajlarındaki doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesi olan 16,31’e indi. Havadan yapılan çekimlerde Pabuçdere Barajı’nın tamamen kuruduğu görülürken, yakınındaki Kazandere Barajı su havzasında inekler ve koyunlar otluyor.

Pabuçdere ve Kazandere barajlarının doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı!

Kış aylarında havaların kurak geçmesi ve bölgenin yağış almamasından dolayı kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan barajlar yağan yağışlarla birlikte yüzleri güldürdü. Havaların yağışlı geçmesinin ardından barajlar yüzde yüzlük doluluk oranına ulaştı

İstanbul'daki 10 barajdan 3 tanesi resmen alarm veriyor!

Kuraklık sebebiyle toprağın kuruyarak çatladığı Büyükçekmece Gölü'nde su seviyesi yüzde 3,97'ye inerken, Sazlıdere Barajı'nda yüzde 2,77'ye, Pabuçdere Barajı'nda da yüzde 3,45'e kadar düştü.

Kanal İstanbul için yeni ihale!

TOKİ, Kanal İstanbul projesi dahilinde yeni bir ihaleye hazırlanıyor. Kurum, Sazlıdere Baraj Havzası’ndaki tarım arazileri için ihale düzenleyecek.

İBB, Kanal İstanbul şantiyesinin yerini değiştirdi mi?

Çılgın proje Kanal İstanbul kapsamında ilk adım, köprüsünün yapımı ile atılıyor. Köprünün temel atma töreninin 26 Haziran tarihinde yapılacağı belirtildi. Körpü için Sazlıdere Barajı'nın yakınına şantiye kurulmuştu, İBB ekipleri şantiyenin yetini değiştirdi.

Kanal İstanbul Sazlıdere Barajı’nı ortadan kaldıracak!

Koruma Kurulu’nun bakanlığa sunduğu görüşe karşı oy kullanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, hazırladığı şerh raporunda çarpıcı tespitler yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Kanal İstanbul uyarısı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili, Terkos Gölü ile Sazlıdere Barajı’nın devre dışı bırakılacağını belirterek İstanbul’un susuz kalabileceği uyarısı yaptı.

TOKİ Başakşehir Hoşdere 2019 projesi 25 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Başakşehir Hoşdere 2019 projesi nerede? TOKİ Hoşdere 2019 projesinde başvurular ne zaman bitecek? TOKİ Hoşdere 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Hoşdere 2019 ne zaman teslim edilecek? İşte TOKİ Başakşehir Hoşdere 2019 projesi 25 soruda tüm detaylarıyla...

Koru Narlıdere nerede?

Koru Narlıdere nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 1+1, 2+1 ve loft daireler bulunuyor.

Bio İstanbul ne oldu?

Dev firmaların birleşerek Başakşehir Sazlıdere Baraj Gölü'nün yanında hayata geçirmeyi planladığı Bio İstanbul projesi bir türlü başlayamadı. Projenin inşa edileceği bölgede Kanal İstanbul çalışmaları başladı. Peki Bio İstanbul iptal mi olacak?

Bio İstanbul ne zaman başlayacak?

Başakşehir Sazlıdere Baraj Gölü'nün yanında 2 milyon metrekarelik alanda inşa edilecek Bio İstanbul'la ilgili süreç devam ediyor. Peki projede satışlar ve inşaat çalışmaları ne zaman başlayacak?

Sazlıdere Barajı'na kaçak moloz dökenlerin cezası ağır olacak!

Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni'ne katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sazlıdere Barajı'nın çevresine dökülen kaçak molozlarla ilgili, "İçme suyu barajına inşaat atıkları dökecek kadar gözü dönmüş insanlar var aramızda. Cezaları ağır olacak" dedi.

Narlıdere'ye 2017'de TOKİ ve restorasyon müjdesi!

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, hükümetin 2017’de ilçeye baraj ve toplu konut yapacağını duyurdu. Bilgi, yıl içinde Yukarı Köy Mahallesi’ndeki tarihi evlerin de restore edilerek bölgenin cazibe merkezi olacağını söyledi.

Cihan İnşaat Hoşdere 5.etap nerede?

13 blok şeklinde yükselen Cihan İnşaat Hoşdere 5.etap projesi 42 bin 19 metrekare alanda hayata geçirilecek. Peki Cihan İnşaat Hoşdere 5.etap nerede?

Kanal İstanbul güzergahında arazi fiyatları 70 kat arttı!

Çılgın proje Kanal İstanbul’un güzergâhı kesinleşmedi ama Silivri’den başlayıp Küçükçekmece Sazlıdere Barajı’ndan Karadeniz’e uzanan alandaki arazilere para yağdı. Binlerce metre karelik bir alandaki arazi fiyatları fırladı.

pabuçdere barajı nerede Haberi

pabuçdere barajı nerede

İstanbul barajlarındaki doluluk oranı son 10 yılın en düşük seviyesi olan 16,31’e indi. Havadan yapılan çekimlerde Pabuçdere Barajı’nın tamamen kuruduğu görülürken, yakınındaki Kazandere Barajı su havzasında inekler ve koyunlar otluyor. Büyükçekmece Gölü’nde ise balık tutulan alanlar geniş düzlükler haline geldi. Barajlardaki suyun İstanbul’a en fazla 50 gün yetebileceği belirtiliyor.


İstanbul’da barajlar alarm veriyor. Kurak geçen kışın ardından yazın yağan yağmurların da barajlara etkisi olmadı. Yapılan ölçümler, barajlardaki su seviyesinin hızla düştüğünü gösteriyor. 13 Ağustos tarihinde yapılan ölçümlerde baraj doluluk oranları yüzde 18,41 iken dün bu oran son 10 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 16,16’ya geriledi. 2013 yılının Ağustos ayında baraj doluluk oranı yüzde 64,32’ydi.


Havadan yapılan çekimler, İstanbul’un kuzeyinde bulunan Papuçdere Barajı’nın tamamen kuruduğunu gözler önüne serdi. Su havzasında balık...