28 / 03 / 2024

Pakistan TOKİ modelini istiyor!

Pakistan TOKİ modelini istiyor!

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ülkesinde büyük bir kentsel dönüşüm çalışması başlatacaklarını bu nedenle Türkiye’nin sunacağı her türlü katkıya büyük önem verdiklerini ve TOKİ modelini örnek aldıklarını belirtti...




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Pakistan temasları çerçevesinde Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Bayraktar ile Başbakanlık Ofisi’nde bir görüşme yapan Şerif, ülkesinde büyük bir kentsel dönüşüm çalışması başlatacaklarını belirterek Türkiye’nin sunacağı her türlü katkıya büyük önem verdiklerini dile getirdi.  TOKİ  modelinin Türkiye'deki başarısını örnek alarak Pakistan'da da federal hükümetin benzer bir yapılanmayla toplu konut idaresi başkanlığını oluşturacağını belirten Şerif "Türkiye ve Pakistan'ın sarsılmaz dostluğu bizim önümüzdeki 5 yıllık iktidarımızda ortak projeler ve ikili anlaşmalarla çok daha güçlenecektir. Sayın Bakan Erdoğan Bayraktar’ın buraya gelerek toplu konut ve kentsel dönüşümle ilgili birikimlerini paylaşması, önümüzdeki hafta Türkiye'ye yapacağım ziyaret öncesi son derece önemlidir. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini ifade ederek, "Kardeş ülke Pakistan'a her türlü destek bizim için büyük önem taşımaktadır. Pakistan Başbakanı Şerif'in talebi doğrultusunda biz toplu konut ve şehircilik anlamında tüm birikimlerimizi paylaşmaya hazırız. TOKİ olarak 8,5 yılda 500 bin konut projesi gerçekleştirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak da düzenli şehirleşme, kentsel dönüşüm ve çevrenin korunması için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Pakistan'la bu konudaki tüm tecrübelerimizi paylaşmak istiyoruz" dedi. Daha önce Pakistan’a üç kez geldiğini hatırlatan Bakan Bayraktar, Türkiye’nin şehircilik modeli, konut üretimindeki finans kaynakları ve arazi sistemi hakkında Başbakan Navaz Şerif’e bilgi verdi. Düşük gelirli ailelerin konut sahibi yapılması modeli ile afet riski taşıyan konutların yenilenmesi konusunda Türkiye’de yapılan çalışmaları aktaran Bakan Bayraktar, Pakistan hükümetiyle, atık suların arıtılması ve hava kalitesinin yükseltilmesi konularında yapılan ortak çalışmalara yaptıklarını dile getirdi.



Dünya


Geri Dön