19 / 04 / 2024

Patronlar hükümetten ne istiyor?

Patronlar hükümetten ne istiyor?

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Önümüzdeki 4 yılda Türkiye, gayrimenkul yatırımlan açsından adeta bir şantiye görüntüsüne kavuşacak. Yatırımlarda, satışlar da artacak" İşte patronların görüşleri...



- İç piyasa tek parti iktidarının verdiği güvenle şüphesiz canlanacaktır. Ancak, hükümetin seçimden önce vaad ettiği yabancıya konut satışının döviz kazandırıcı hizmetler arasına girmelidir. 


-Vergide yapılmag hedeflenen düzenlemeler gündeme gelmelidir. 


- Emekliler başta olmak üzere alt gelir grubuna yönelik vaat edilen konut hamleleri bir bir hayat bulmalıdır. 


- Yabancılara daha fazla süreli oturum izni verilmelidir. 


- KDV konusunda düzenleme mutlaka yapılmalıdır. 


Ne dediler?


- Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya: "1 Kasım seçimlerinde seçmenlerin yansı istikrardan yana oyunu kullanarak kararlı bir adım attı. Bu sonuçlar ekonomide ve inşaat sektöründeki istikrarın devamlılık sağlayacağının da önemli bir göstergesi oldu. Artık yerli ve yabana yatırımcıların da hızla harekete geçeceği aşikâr." 


- Makro İnşaat Yönetim Kurulu Balkanı Ercan Uyan: "Hükümetin kurulması ve istikrarın devam etmesiyle gayrimenkul sektöründe bir bahar havası esecek." 


- Demir inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir: "Artık siyaset değil, ticaret konuşacağımız bir döneme girmiş bulunuyoruz. 2019 yılına kadar önümüzde bir seçim bulunmuyor. Bu dönemi iyi değerlendirip ülkenin refahını artırmalıyız."


- Özyurtiar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt "Yatırım ve istihdamın artacağı, büyümenin hız kazanacağı bir dönem başlıyor. Önümüzdeki 4 yılda Türkiye, gayrimenkul yatırımlan açsından adeta bir şantiye görüntüsüne kavuşacak. Yatırımlarda, satışlar da artacak." 


- İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep: "1 Kasım sonrası oluşacak siyasi ve ekonomik istikrar kalkınmayı da beraberinde getirecektir. Türkiye'nin ekonomideki yükseliş trendi hız kazanarak devam edecektir. Bizler de yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz."


- 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar: "Seçim sürecinin geride kalması vatandaşın karar verme süreceğini de hızlandıracak. Şimdi herkes kaldığı yerden devam edecek." 


- DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya: "Tek parti hükümetiyle tekrar istikrarlı bir ekonomik yapıya ulaşacağımızı ve ekonomiyi daha çok konuşacağımızı düşünüyorum. Beklemede kalan yatırımların tekrar harekete geçeceği, konut alımını erteleyen tüketicinin konut satın alacağı bir dönem olacaktır. Konut satışı açısından yılın son iki ayında bir rally bekliyorum. Rekor bir satış süreci yaşayabiliriz."


Yeni Akit




Geri Dön