26 / 04 / 2024

Pencere rengini değiştirmek yasak mı?

Pencere rengini değiştirmek yasak mı?

Kimi malikler, pencerelerinin şeklini veya rengini değiştirmek isteyebiliyor. Ancak bu durum yönetim ile ve diğer malikler ile sorun yaşanmasına neden olabiliyor. Peki, pencere rengini değiştirmek yasak mı?



Pencere rengini değiştirmek yasak mı?

Apartman ve konut sitelerinde kimi malikler, pencerelerinin şeklini veya rengini değiştirmek isteyebiliyor. Ancak bu durum yönetim ile ve diğer malikler ile sorun yaşanmasına neden olabiliyor.


Peki, yasal olarak apartmandaki bir bağımsız bölümde pencere rengini değiştirmek yasak mı?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat maliki kendi bağımsız bölümünde anayapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamıyor.


Tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin bağlantılı yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rızası ile anayapıya zarar vermeyecek onarım, tesis ve değişiklik yapılabiliyor.


Her kat maliki anagayrimenkule ve diğer bağımsız bölümlere, kusuru ile verdiği zarardan dolayı diğer kat maliklerine karşı sorumlu oluyor.


Aynı zamanda yapının dış görünüşünde farlılık yaratacak şekilde inşaat da yapılamıyor. Bu nedenle pencere rengini değiştirmek yasak oluyor.


Yönetimden ve maliklerden izin alınmadan pencere renginin değiştirilmesi halinde ise, yönetim yapılan bu değişikliğin eski haline getirilmesini isteyebiliyor.




Panjur taktırmak yasak mı?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön