24 / 04 / 2024

Petrol fiyatlarıyla ilgili çok ilginç tahmin!

Petrol fiyatlarıyla ilgili çok ilginç tahmin!

ABD’de yaşanan bankacılık krizinin petrol fiyatlarına etkisi ile ilgili yeni bir tahmin yapıldı. Peki buna göre piyasalarda petrol fiyatlarının kısa vadede ne kadar olması bekleniyor?



ABD'de geçtiğimiz hafta 72 saat içinde iki bankanın  iflasıyla başlayan finansal kriz endişesi, küresel petrol talebi görünümünü olumsuz etkileyerek petrol fiyatlarını aşağı yönlü baskılamaya devam ederken, fiyatlarla ilgili yeni bir tahmin daha yapıldı.

Petrol fiyatlarıyla ilgili çok ilginç tahmin!

Amerika Birleşik Devletleri'nde Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın 72 saat arayla iflas etmesinin ardından Amerikan First Republic ve İsviçre merkezli Credit Suisse'deki gelişmeler küresel piyasalarda büyük endişe yaratırken, petrol fiyatlarını da aşağı çekti.

Küresel bankacılık sektöründeki yaşanan bu krizin ana nedenlerinden biri olarak ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikası gösterilirken, küresel ekonomik resesyon endişelerini de artıran bu gelişmeler sonrasında Fed'in daha temkinli adım atması beklenmekte.

Diğer yandan gelişmelere bağlı olarak petrol piyasasındaki oynaklık artarken, ABD ve Avrupa merkez bankalarının atacağı adımlara odaklanan petrol fiyatları son 15 ayın en düşük seviyelerine gerilemiş durumda.

Piyasalarda, Brent türü petrolün varil fiyatı cuma günü 71,44 dolara kadar gerilerken, WTI türü petrolün varili ise 65,27 dolar seviyesinden işlem görerek, aralık 2021'den bu yana en düşük seviyelerini görmüş oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön