25 / 04 / 2024

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına kilitlendi! İşte uzmanların tahmini

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına kilitlendi! İşte uzmanların tahmini

Merkez Bankası, 2022 yılının 6. faiz kararını bugün saat 14:00'te açıklayacak. Milyonlarca vatandaş TCMB'den çıkacak faiz kararına odaklandı. İşte AA Finans, Bloomberg, TCMB ve Reuters anketlerine katılan ekonomistlerin tahminleri...



2022'DE SABİT TUTULMUŞTU
Merkez Bankası, 2022 yılının ilk faiz kararını ocak ayında açıklamış ve faizi yüzde 14'te sabit bırakmıştı. Merkez Bankası, mayıs ayına kadar herhangi bir değişikliğe gitmeyerek sabit tutmuştu. Merkez Bankası 2022 yılının 6. faiz kararını ise bugün saat 14:00'te açıklayacak. Piyasada ise genel tahminler faizlerin sabit tutulacağı yönünde olurken TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin ekonomistlerin tahminleri şu şekilde:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön