19 / 04 / 2024

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına kilitlendi! İşte uzmanların tahmini

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına kilitlendi! İşte uzmanların tahmini

Merkez Bankası, 2022 yılının 6. faiz kararını bugün saat 14:00'te açıklayacak. Milyonlarca vatandaş TCMB'den çıkacak faiz kararına odaklandı. İşte AA Finans, Bloomberg, TCMB ve Reuters anketlerine katılan ekonomistlerin tahminleri...



AA ANKETİ

AA Finans'ın PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 17 ekonomistin katılımıyla açıklandı Ankete göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılacağını düşünüyor. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında da politika faizi değiştirilmeyerek yüzde 14'te sabit kalmıştı. Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin ortalaması da yüzde 14 oldu.

BLOOMBERG ANKETİ

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin gerçekleştirdiği ankete katılan 18 kurumun ortalama beklentisi politika faizinin yüzde 14 seviyesinde sabit bırakılacağı yönünde. Yıl sonu tahminini paylaşan 14 kurum da faizlerin yılsonuna kadar değiştirilmeyerek yüzde 14 seviyesinde tutulacağını tahmin etti. Yıl sonu tahminlerinde sadece bir kurum politika faizinin yüzde 15'e yükseltilmesi beklentisini de paylaştı.

https://emlakkulisi.com.tr/geste-buyuk-kazanc-bugun-son-gun-paralar-hesaplara-yatiriliyor/710721

https://emlakkulisi.com.tr/emeklinin-bayram-oncesi-gozu-kulagi-bu-haberdeydi-emeklinin-bayram-ikramiyesi-ne-kadar-oluyor/709931


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön