25 / 04 / 2024

Piyasaya bomba gibi düşen dolar iddiası! Ünlü ekonomist sır dolu şifreyi tek tek çözdü

Piyasaya bomba gibi düşen dolar iddiası! Ünlü ekonomist sır dolu şifreyi tek tek çözdü

Doların iki günde 17 lirayı aşarak sert bir şekilde yükselmesi vatandaşın "Piyasada neler oluyor" sorusunu sormasına neden oldu. Dolardaki artışla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme alan ekonomist İbrahim Kahveci bomba iddiayı dile getirdi. Erdoğan'ın açıklamasındaki şifreyi çözdü.



Ekonomist İbrahim Kahveci Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki günkü yaptığı konuşmanın şifrelerini tek tek analiz etti. 'Dolar bilinçli yükseltiliyor' dedi ve gerekçesini de açıkladı.

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında kurların bilinçli şekilde patlatılarak ülkenin yabancı sermayeye peşkeş çekildiğini ifade eden İbrahim Kahveci, "faiz düşüreceğiz" ısrarının ekonomide tam bir karşılığı olmadığını dile getirdi.

ABD ve Avrupa Merkez Bankalarının artan yüksek enflasyon karşısında peş peşe "faiz artırımı" yoluna gittiğine dikkat çeken Kahveci, "Son 8 aydır uygulanan faiz düşüşü sadece dandik MB faizinde oldu. Sayın Cumhurbaşkanının bahsettiği kredi faizleri yüzde 20-23 aralığından yüzde 26-29 aralığına yükseldi. Yani ortada düşen faiz vs de yok." tespitinde bulundu.

Piyasaya bomba gibi düşen dolar iddiası! Ünlü ekonomist sır dolu şifreyi tek tek çözdü

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön