25 / 04 / 2024

Polis Özel Harekat nasıl olunur? Emniyet Genel Müdürlüğü duyurdu! İşte başvuru detayları

Polis Özel Harekat nasıl olunur? Emniyet Genel Müdürlüğü duyurdu! İşte başvuru detayları

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Özel Harekat için yeni dönemde alımların nasıl olacağı araştırılıyor.



EVLİ ADAYLAR DA POLİS ÖZEL HAREKAT OLABİLİR

PÖH olma isteği barındıran adaylar evliyse hem kendinin hem de eşinin adli sicili incelenmektedir. Ek olarak adaylar başvuru esnasında herhangi bir siyasi oluşuma üye olmadığını da kanıtlamak durumundadır. Kamu hakkından yoksun bulunan ya da daha önce polis eğitim kurumundan atılan kimseler başvurularını gerçekleştiremez. Alkol ve diğer bağımlılıklar nedeniyle tedavi gören şahısların da polis özel harekat başvurusu yapma hakkı yoktur.

Polis Özel Harekat nasıl olunur? Emniyet Genel Müdürlüğü duyurdu! İşte başvuru detayları

POLİS ÖZEL HAREKAT İÇİN KPSS ŞARTI YOK

PÖH başvurusu esnasında adaylardan herhangi bir KPSS baraj şartı beklenmediği duyurulurken eğitim kriteri olarak başvuru yapacak olan adayların en az lise mezunu olması gerektiği ifade edildi. Adayların terhis tarihinin de başvuru tarihinden en az üç yıl önce olması gerektiği aktarıldı.

3 YILDIR PÖH İÇİN KADRO YOKTU

Yakın bir zaman önce POMEM tarafından 10 bin kişilik kadro alımı yapılırken bunun ardından PÖH alımının da yapılmasının kuvvetle muhtemel olduğu aktarılıyor. 3 yıldır PÖH için kontenjan açılmaması da beklentileri yükseltti.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 13 Mayıs 2022 tarihinde saat 22.40'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 15,47 euro 16,11 altının gramı ise 899 TL değerinde. 

Son zamdan sonra et fiyatları öyle bir uçtu ki tutabilene aşk olsun! İşte 12 Mayıs 2022 kırmızı ve beyaz et fiyatları

Altının kokusunu alan adam İslam Memiş altın için sınırı çizdi! Altın fiyatları bu rakamı geçerse çarşı karışır

Bekçi olmayı düşünenler varsa elini çabuk tutsun! 3 şehir için başvurular başladı


Geri Dön