26 / 04 / 2024

Prefabrik ev yardımı nasıl alınır?

Prefabrik ev yardımı nasıl alınır?

Prefabrik ev yardımına dair detaylar merak ediliyor. İşte ev yaptırmak isteyenlerin araştırdığı prefabrik ev yardımı hakkında detaylar!



PREFABRİK EV YARDIMI NEDİR?

Devletten ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek gelmeye devam ediyor. Devlet, ev sahibi olmak isteyenler karşılıksız yardımda bulunuyor. Takvim'de yer alan habere göre; kendi evini yapmak isteyen ve belirlenen şartları taşıyan vatandaşlar bu destekten faydalanabilir. Prefabrik ev için 30 bin TL, betonarmeye de 40 bin TL karşılıksız, geri ödemesiz destekte bulunuluyor.

PREFABRİK EV YAPIMI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü prefabrik ev yardımı için aranan bazı şartlar açıklandı. Bakanlık doğrultusundan verdiği devlet desteği ile müracaat şartları da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden kabul edilecek.

Açıklanan koşullara göre prefabrik ev inşa ettirmek isteyen bireylerin kesinlikle aylık hane halkı geliri kriterine uyması gerekiyor. Söz konusu yardımdan faydalanmak isteyenlerden; Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartları aranıyor.

Yine Prefabrik ev desteği için hane içinde yaşayan kişilerin yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel koşullardan en az birini taşıması gerekiyor.

PREFABRİK EV YARDIMI DESTEK TUTARI NE KADAR?

Aile Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre barınma yardımları 4 aşamada vatandaşlara veriliyor. Barınma yardımlarının iki tanesi ev yapımı için verilirken bir tanesi bakım tamir bir tanesi de destek suretiyle ödeniyor. Ev yapım takviyeleri betonarme ev yardımı ve prefabrik ev yardımı olarak sağlanmaktadır.

2022 yılında ev onarımlarında 75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL’ye kadar destek verileceği belirtildi.

Araba alacaklar fikriniz her an değişebilir! Otomobilde ezber bozuluyor! Satışlar 3 kat arttı! İşte detaylar!

Kiracılar ispatlayamazsa başı ağrıyabilir! İşte milyonlarca kiracıyı ilgilendiren detay!

Emeklilerin yüzü gülecek! Maaşlarda belirgin artış kapıda! İşte detaylar!


Geri Dön