20 / 04 / 2024

Prestij Park projesiyle ilgili tüm merak edilenler bu haberde!

Prestij Park projesiyle ilgili tüm merak edilenler bu haberde!

1 ay gibi kısa bir sürede yüzde 50'nin üzerinde satış yaptıklarını vurgulayan Prestij Park Genel Koordinatörü Cenk Yüksel, fiyatların 119 bin TL'den başladığını ve yüzde 80 prim vaat ettiklerini söyledi...



Bak Yapı güvencesiyle Beylikdüzü'nde hayata geçirilen Prestij Park İstanbul projesinin tüm detaylarını Bak Yapı Genel Koordinatörü Cenk Yüksel ile konuştuk. Proje ile ilgili tüm merak edilenleri emlakkulisi.tv takipçilerine anlatan Yüksel, 1 ay gibi kısa sürede yüzde 50'nin üzerinde satış yaptıklarını söyledi. Prestij Park Beylikdüzü projesinin aile odaklı bir proje olduğuna dikkat çeken Yüksel, müşterilerine yüzde 80 prim vaat ettiklerini belirtti. Bak Yapı'nın Bursa'da 20 yılda 6 binin üzerinde konut ürettiğini vurgulayan Cenk Yüksel, buradan aldıkları güçle İstanbul'da da yeni projelere imza atacaklarını söyledi...


Prestij Park projesine geçmeden önce Bak Yapı hakkında bilgi alabilir miyim?

Bak Yapı 20 yıl önce Bursa'da kuruldu. Bütün faaliyet alanlarımız inşaat üzerine. İmalatlarımız Bursa merkezli başladı ve sırasıyla Sakarya,  Adapazarı,  İzmir  ve en son İstanbul olarak devam etti. 


Şirketlerin Anadolu'ya açıldığı bir dönemde siz büyük ve güçlü bir çok oyuncunun bulunduğu İstanbul pazarına giriş yaptınız. Bu karar sürecinde bahseder misiniz?

Biz Bursa'da 20 yılda 6 binin üzerinde konut ürettik. Bu konutları üretirken bizim ilk düşüncemiz müşteri memnuniyeti. Finalde müşterilerinizin her zaman karla çıkabilmesi ve mutlu olması. Bunu 20 yılda istikrarlı bir şekilde yapınca artık daha büyük işleri yapmamızın zamanı geldiğini düşündük ve arsa arayışlarına geçtik. Aslında ilk İstanbul değildi,  Ankara  ve İzmir'de başlamak istemiştik. Bizim arsa aradığımızı duyan dostlarımız, arkadaşlarımız ve arsa sahipleri bize ulaştılar. 1 hafta içinde el sıkıştık. Bu şekilde de İstanbul maceramız başlamış oldu. 


Prestij Park Bak Yapı'nın en büyük projesi. İstanbul'a böylesi büyük bir projeyle girmek biraz cesaret ve risk işi. Neydi sizi bu kadar cesaretlendiren?

Biz bu pazara girmeden önce yaklaşık 1 yıllık bir araştırma yaptık. Yapılan projelerdeki eksiklikleri saptadık. Biz buraya kendi eksikliklerimizi görmeye gelmiştik ama yapılanları görünce çok üst seviyede işler yaptığımızı anladık. Bu bize ekstra bir güven verdi. Korku duyacağımıza çok daha fazla hırslandık ve cesaretlendik. 


Röportajın videosu için tıklayınız


Esenyurt'ta yaşanan imar sorunu nedeni ile maket üzerinden alım yapan binlerce vatandaş mağdur oldu. Bundan dolayı piyasada Toki,  Kiptaş  ve Emlak Konut gibi devlet destekli projelere ilgi arttı. Siz böyle bir hassas dönemde ilk kez girdiğiniz bir pazarda devlet desteğini arkanıza almayı düşünmediniz mi?

Hayır hiç düşünmedik. Biz arsayı buluruz ve arsayı bulduktan çalışmalarımıza gerek mimari açıdan gerekse belediye ve tapu açısından bütün işlerimizi hallederek başlarız. Önce ruhsatımızı çıkartırız sonra tapudan kat irtifaklarını alırız. Dolayısı ile satışa çıkmadan bizim her şeyimiz hazır olur. Bazı firmalar projeye başlamadan önce ruhsat ve tapu işlerini halletmedikleri için çok sıkıntı yaşadılar. Biz bunu hiç yapmadığımız için bu konuda çok rahatız. 


Prestij Park projesine dönmek istiyorum ama arsadan konuşmaya başlayalım. Projenin arsası size mi ait ve arazi üzerinde daha önce ne vardı?

Arsa bize ait değil. Ataklar Lojistik'le hasılat paylaşımı modeli ile projeye başladık. 103 bin 800 metrekare toplam arsa alanı. Üzerinde herhangi bir yapı yoktu. İmarı olan tarla vasfında bir araziydi. 


Prestij Park projesiyle ilgili tüm merak edilenler bu haberde!


Prestij Park projesinin öne çıkan özellikleri neler?

Bak Yapı Prestij Park projemiz 103 bin 800 metrekare alanda 26 bloktan oluşuyor. Yaklaşık 350 bin metrekare inşaat alanımız var. Dev bir proje. Projemizde 4 tane kapalı tesisimiz var. Bay ve bayan havuzumuz bulunmakta. Her daire ait kapalı otoparkımız ve misafir otoparkımız var. Sosyal tesislerimizde fitness center, buhar banyosu, tenis kortu, çocuk oyun parkları, basketbol ve voleybol sahası gibi her türlü etkinlik var. 


Birçok sosyal imkan sunuyorsunuz peki bunların aidatlara yansıması nasıl olacak?

Bursa'da da büyük projeler yaptık. Burada  profesyonel bir yapı kuruyoruz. Sitenin giderleri ne kadarsa o kadar aidat alıyoruz. Daire sahibi kullandığınız üzerinde bir ekstra para vermiyor. Biz bunu bir kazanç olarak görmüyoruz. Ticari düşünmüyoruz. Harcamaları dürüst bir şekilde çıkardığınızda aidatlar zaten çok düşüyor. 


Daire seçenekleriniz neler?

1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerimiz var. 1+1 dairelerimiz 90 metrekare, 2+1 dairelerimiz 101 metrekare, 3+1 dairelerimiz ise 135, 171 ve 175 metrekare olarak tasarlanıyor. Düzgün bir aile ortamı sağlamak için 1+1 ve 2+1 dairelere az sayıda yer verdik. Bu daireleri sitenin ön bloklarına yaydık. Diğer 20 blok arka tarafta ve site içine hakim bir konumda yer alıyor. Biz aile yaşamına çok saygı duyuyoruz. Bak Yapı Prestij Park İstanbul projesi para odaklı bir proje değil. Çevredeki projelerde 1+1 ve 2+1 daireler çok satılıyor. Bize projenin yüzde 75'ini 1+1 ve 2+1 yapın, yüzde 25'ini 3+1 yapın dediler fakat biz sadece bu proje odaklı düşünmüyoruz çünkü biz geleceği inşa ediyoruz. Bu anlayışın tepkisini de çok güzel aldık. 


Prestij Park fiyat aralığınız nedir?

1+1 dairelerimiz 119 bin TL'den, 2+1 daireler 149 bin TL'den, 3+1 dairelerimiz ise 179 bin TL'den başlıyor. 

Sizden lansman fiyatları ile konut alan bir müşteri teslime kadar ortalama ne kadar prim kazanacak? 

Bizim düşündüğümüz ve vaat ettiğimiz primler piyasa şartlarında çok yüksek gelebiliyor. Bursa'da ve Sakarya'da yaptığımız konutlar finalde çok büyük karlar bıraktı. Bizim amacımız toprak fiyatına dediğimiz lansman fiyatlarıyla satışa çıkmak ve finalde en az yüzde 70-80 kazandırmak. 


Prestij Park projesiyle ilgili tüm merak edilenler bu haberde!


Satışlar nasıl gidiyor?

1 ay oldu satışa çıkalı ama dairelerimizin yüzde 50'sini sattık. Satışlarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. 


Bu yüzde 50'lik dilime arsa sahibine verilen daireler de dahil mi?

Hayır biz kat karşılığı değil hasılat paylaşımı modeli ile anlaştık. Ortalama bin 200'e yakın bir daire satışımız oldu. 


İstanbul piyasasına yeni girmiş bir şirket için 1 ayda yüzde 50 satış oldukça iyi bir oran. Nasıl gerçekleştirdiniz bunu?

İşinizi düzgün yapmak çok önemli. Biz dev bir proje yapıyoruz iddiası ile çıktık piyasaya. İnsanlar şu ana kadar hiç görmedikleri büyüklükte bir satış ofisi gördüler. Burada örnek dairelerimiz ve içinde yapacaklarımızı birebir görebiliyorlar. Söylediklerimizle örtüşen çok iddialı bir satış ofisi yaptık. Yine doğru bir reklam stratejisi uyguladık. Çok büyük paralar harcamak önemli değil doğru yerlere para harcamak önemli olan. Biz bunları gerçekleştirdik ve çok kısa sürede yüzde 50 satış oranını yakaladık. 


Bursa kökenli bir firmasınız ve muhakkak orada önemli bir müşteri portföyünüz vardır. Peki Prestij Park projesine Bursalı müşterilerinizden talep geldi mi?

Biz projeyi İstanbul'da tanıtmadan önce Bursa'da kendi müşterilerimize duyurduk. Buradan çok yoğun bir talep geldi. Projenin yaklaşık yüzde 10'unu insanlar Prestij Park'ın yerini bile bilmeden satın aldılar. Bu daha önce yaptığımız işlerden ve firmaya olan güvenden geliyor. Bu bizi çok gururlandırdı. Neticede İstanbul'a gelmeden projenin yüzde 10'luk kısmını Bursa'da eritmiş olduk. Bu da bize güven verdi. 


Beylikdüzü bölgesinin yabancılar tarafından da büyük ilgi gördüğü söyleniyor. Prestij Park'ta yabancılar olacak mı?

Projeyi lansmana çıkarmadan önce Ortadoğu'da Dubai ve Arabistan'da önemli firmalarla partnerlik anlaşması yaptık. Ortadoğu'daki yoğun talebi biliyordum zaten. Ortadoğu'dan sonra Avrupa pazarına da açıldık. Oralardaki gurbetçilerle ilgili de çalışmalarımız var. Eğer doğru bir proje yapıyorsanız ve fiyat anlamında da bir şişirme yoksa başarmamanız için hiç bir neden yok. 


Prestij Park projesiyle ilgili tüm merak edilenler bu haberde!


Bugün fiyatta olduğu kadar ödeme seçeneklerinde de bir rekabet söz konusu. Siz Prestij Park projesinde ne tür ödeme kolaylıkları sunuyorsunuz?

5 tane bankayla anlaşmamız var. Akbank, Garanti, İş Bankası, Bankasya...Müşteriye bu partnerleri söylediğinizde güven duyuyorlar. 1 yıldan 10 yıla kadar 0,69 faiz oranları ile taksit imkanı sunuyoruz. Yüzde 25 peşinat alıyoruz kalanı ise banka kredisi ile taksitlendiriyoruz ve tapuyu hemen teslim ediyoruz. Bunu bu şartlarda özellikle bulunduğumuz bölge itibariyle yapabilen başka firma yok. Bu çok önemli avantaj karşı taraf için. 


Yatırımda gayrimenkule rakip gösterilen altında büyük bir düşüş yaşandı. Bu konuta olan talebi artırır mı ya da siz Prestij Park projesinde bunun yansımasını hissettiniz mi?

Bizim için yatırımcı da çok önemli ama bizden konut alanların çoğu oturmak için alıyor. Çünkü biz çok aile odaklı bir proje yaptık. Finalde de büyük kar marjı olacağını düşündüklerinden bütün yatırımlarını bize emanet edebiliyor. 


Bursa ve İstanbul gayrimenkul piyasasını kıyaslayacak olursak neler söyleyebilirsiniz?

Aslında çok büyük bir fark yok. Fakat İstanbul artık bir ülke. Dev bir nüfusa sahip. Burada düzgün işler yaparsanız satış süreciniz çok kısa olur. Bursa'da şöyle bir durum var yapılan şeyler doğru ise nüfus az olduğu için çok çabuk yayılıyor. Yaptığımız konutlarla ve sosyal sorumluluk projeleriyle Bursa'yı abluka altına aldık diyebiliriz. İnşaat anlamında Bursa piyasasına Bak Yapı yön verdi. Şimdi bunu İstanbul'a taşımak için geldik. Yaptığınız işlerin çok düzgün ve doğru olduğunu görüyorsunuz. Bunun Bursa ile sınırlı kalamayacağını, Türkiye odaklı düşünmeniz gerektiğine inanıyorsunuz. 


Peki bundan sonraki yatırımlarınıza İstanbul'da mı devam edeceksiniz yoksa İstanbul'a bir ara verip tekrar Anadolu'da mı devam edeceksiniz?

Bak Yapı sürekli büyüyen ve devleşen bir firma. Teklifler alıyoruz, projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Bak Yapı her yaptığı projede kendini yeniliyor ve daha da büyük işlere imza atıyor. Tabii ki hedeflerimiz ve hayallerimiz var ama daha emin adımlarla gitmek için ince eleyip sık dokuyoruz. Şirketimiz imalat açısından oldukça güçlü bir firma. Dolayısı ile doğru bir proje fikri doğarsa burası İstanbul'da olabilir, İzmir  de Antalya da... Yeter ki projenin yeri ve karşılığını alabileceği bir bölge olsun. Bundan dolayı tek bir proje ile kendimizi sınırlandırmıyoruz. Bizi ve müşterimizi memnun edecek bir proje olursa 1 de yaparız 3 de hiç önemli değil.  


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön