28 / 03 / 2024

Profesör Özgür Demirtaş'tan borsayla ilgili dikkat çeken yorum

Profesör Özgür Demirtaş'tan borsayla ilgili dikkat çeken yorum

Borsada yaşananlar ekonomi çevrelerinden tepki çekmeye devam ediyor. Ünlü Profesör Özgür Demirtaş, "kimin yaptığı belli" derken Atilla Yeşilada da Bakan Nebati'yi sert eleştirdi.  



Borsa İstanbul'un eski yöneticilerinden Tunç Dinçay'ın "Dolarda operasyon yapan ekip borsaya geldi. Durdurulmazlarsa Türkiye için daha ağır bedelleri olur" açıklamasının bir benzeri de ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan geldi. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş,  Borsa İstanbul'da temelli bir dayanağı olmadan yükselen bankacılık hisselerinde yaşananlardan sorumlu olan kişilerin bilindiğini ima ederek bu kişilerin yargılanması gerektiğini söyledi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Demirtaş, küçük yatırımcının bu işten büyük zarar gördüğünü ifade etti. Borsada yaşananların eğitimli insanlar tarafından net olarak bilindiğini ancak küçük yatırımcının bu işten en büyük zararı gördüğünü ifade eden Demirtaş, "Kimin işlem yaptığı belli. Kim türev piyasasında işlem açıp, ardından küçük bankaların likid olmayan hisseleriyle oynamış. Açıklayın. Yargılayın" ifadesini kullandı. Prof.Dr. Özgür Demirtaş, sermaye piyasası şeffaf olmayan ülkelerin kalkınamayacağını dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön