19 / 04 / 2024

Rekabet Kurumu'ndan Kalamış Yat Limanı'nın Koç Holding'e devrine onay!

Rekabet Kurumu'ndan Kalamış Yat Limanı'nın Koç Holding'e devrine onay!

Rekabet Kurulu (RK), internet sitesi üzerinden Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın Koç Holding’e devredilmesine yönelik verilen izni duyurdu.



Rekabet Kurulu, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesi ile ilgili ihalede limanın Koç Holding iştiraki Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ ile Tek-Art Kalamış tarafından devralınmasına yönelik verilen izin kararını duyurdu. Sözcü’de yer alan habere göre; ihaleyi en yüksek teklif veren firma kazandı.

Devir izin kararı

İstanbul’da bulunan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın devrine ilişkin karar çıktı. Devralma işlemi için Koç Holding iştiraki Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ ile Tek-Art Kalamış, Rekabet Kurulu’na teklif verdi. Verilen teklif sonucunda ise devralma konusunda açıklama geldi. Yayınlanan açıklamada devir işlemi için izin verildiği belirtildi.

Rekabet Kurumu ndan Kalamış Yat Limanı nın Koç Holding e devrine onay!

En yüksek teklif 2 milyar 531 milyon TL

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın devri için en yüksek fiyatlı teklif Koç Holding iştiraki Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ ile Tek-Art Kalamış tarafından verildi. Rekabet Kurulu devir işlemine ilişkin alınan kararı internet sitesi üzerinden yayınladı.

Rekabet Kurulu yayınladı

Rekabet Kurulu’nun internet sitesi üzerinden kararını yayınladığı açıklamada, “Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi işlemine ilişkin olarak Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş tarafından devralınması işlemine izin verildi” ifadeleri yer aldı.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL'lik teklif!

Şerdil Dara Odabaşı'dan Kalamış Yat Limanı tepkisi!


Geri Dön