26 / 04 / 2024

Rekabet Kurumu’ndan Martı’ya soruşturma! Halka arzda ilk aşamaya hazırlanıyordu

Rekabet Kurumu’ndan Martı’ya soruşturma! Halka arzda ilk aşamaya hazırlanıyordu

Rekabet Kurulu, Martı Scooter'lerin şirketi olan Martı İleri Teknoloji şirketine soruşturma açtı. İşte detaylar…



Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Martı İleri Teknoloji A. Ş. ’nin ilgili ürün pazarında hâkim şekilde bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleri ile birlikte hâkim durumunu kötüye kullanmak sureti ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un dördüncü ve altıncı maddelerini ihlal ettiği iddiasına yönelik şekilde yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlanmış oldu.

Önaraştırmada elde edilen bilgilere göre; belge ve yapılan tespitleri 21.07.2022 tarihli olan toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bulmuş olarak; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un dördüncü ve altıncı maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine ile ilgili olarak; Martı İleri Teknoloji A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-33 / 527-M sayı ile karar verdi."

Yapılan açıklamada, Martı İleri Teknoloji AŞ ile ilgili ürün pazarında hâkim şekilde bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleri ile hâkim durumunu kötü bir şekilde kullanmak sureti ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un dördüncü ve altıı maddelerini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak şirket hakkında soruşturma açıldı.

NEW YORK'TA HALKA AÇILACAK

Martı, geçtiğimiz haftalarda Galata Acquisition Corp. ile birleşeceğini duyurmuştu. Buna açıklamaya göre, söz konusu birleşme ile Martı Technologies Inc. unvanlı olan yeni bir şirket kurulacağı ve bu şirketin ise işletme değerinin yaklaşık 532 milyon dolar olacağı açıklamalar arasındaydı.

Galata Acquisition Corp halihazırda New York Borsası'nda (NYSE) işlem verirken, dördüncü çeyrekte tamamlanması planlanan işlem sonrası Mart Technologies'in 'Mrt' kısaltması ile New York Borsası'nda işlem görmesi hedefleniyor.

Rekabet Kurumu’ndan Martı’ya soruşturma! Halka arzda ilk aşamaya hazırlanıyordu

Haziran ayı işsizlik rakamları açıklandı! Bir önceki aya göre fark var!

Ete gelen indirimin süresi uzatıldı! Kırmızı ete ne kadar indirim geldi? İndirimli et fırsatını kaçırmayın

Tarımda yeni dönem başlıyor! Bakanlıktan yeni destek ödemesi geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön