23 / 04 / 2024

Rıza Bey Apartmanı davasında kavga çıktı!

Rıza Bey Apartmanı davasında kavga çıktı!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı davasında kavga çıktı...



İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'na ilişkin davada "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 3'ü tutuklu toplamda 9 sanığın yargılanması devam etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  İzmir  5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılm sağladı. Salonda tutuksuz sanıklar, avukatlar ve müştekiler yer aldı.

Bir müşteki avukatı, önceki duruşmalarda sorduğu soruların ve verilen yanıtların kayıtlara geçirilmediğini iddia ederek, zabıt katibinin değiştirilmesini istedi. Mahkeme Başkanı, isteği uygun bularak başka bir katibi görevlendirdi.

Tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan eski apartman yöneticisi R.B, binada 1999'dan 2010'a kadar oturduğunu ve daha sonra konutunu kiraya vererek İstanbul'a taşındığını kaydetti.

Rıza Bey Apartmanı davasında kavga çıktı!

2006-2009 yıllarında apartmanda yöneticilik yaptığını kaydeden R.B, şunları kaydetti: "Yöneticilik dönemimde apartmanda daha önceki depremlerden dolayı hasar kaydı yoktu. 2005 yılındaki depremde binada küçük çatlakların olduğunu ancak deprem için güçlendirme konusunda bir şey yapıldığını hatırlamıyorum. Apartmanda oturduğum dönemde depreme dayanıksız olduğu yönünde bir düşünce yoktu, olsaydı çocuklarımla beraber orada oturmazdım. Apartmanda yapılacak kentsel dönüşümle ilgili de bir bilgim yok. Ben taşındığımda apartmanın altındaki iki iş yeri birleştirilmiş ve öylece kullanılıyordu."

- Müştekilerle sanıklar arasında gerginlik çıktı

R.B'nin savunmasının alınması esnasında meydana gelen depremde 2 çocuğunu kaybeden Emine Yücel'in de olduğu müştekiler ile sanıklar arasında bazı tartışmalar yaşandı.

"Sanığın gözlerinin içine bakarak soru sormak istiyorum." diye, konuşan Yücel'e Mahkeme Başkanı konuyla ilgili olarak izin vermedi. Salonda yaşanan gerginlik sürünce duruşmaya ara verildi.

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında market hakkında suç duyurusu!


Geri Dön