25 / 04 / 2024

Rize Valiliği'ne Yılın En İyi Turizm Ödülü!

Rize Valiliği'ne Yılın En İyi Turizm Ödülü!

Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı'nda düzenlenen geleneksel Tourexpi Destinasyon Yönetimi 2014 ödülleri kapsamında "Yılın En İyi Turizm Ödülü" Rize Valisi Nurullah Çakır adına Vali Yardımcısı Şefik Aygöl'e verildi.



Rize Valiliğine  "Yılın En İyi Turizm Ödülü" verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 5 Mart'ta Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı'nda düzenlenen geleneksel Tourexpi Destinasyon Yönetimi 2014 ödülleri kapsamında  "Yılın En İyi Turizm Ödülü" Rize Valisi Nurullah Çakır adına Vali Yardımcısı Şefik Aygöl'e verildiği belirtildi.


Turizm sektörüne yönelik 9 yıldan bu yana yayın yapan Tourexpi'nin düzenlediği ankette, Vali Nurullah Çakır'ın "Yılın En İyi Turizm Valisi" seçildiği de belirtilen açıklamada, şu  ifadelere yer verildi:


"Bölgedeki turizm çeşitliliğinin artması için başarıyla çaba sarf eden Vali Çakır, çok sayıda uluslararası nitelikte etkinlikler sunarak ve Rize'nin bir destinasyon olarak devamlı kamuoyunun olumlu yönde gündemine getirilmesini sağlamasıyla Avrupa basınının büyük ilgisini çekmiş ve Rize'nin yurt dışındaki tanınırlığını önemli ölçüde artırmıştır. 


Rize'nin dünyada tanınması için tanıtma faaliyetlerine imza atan Vali Nurullah Çakır, Rize Valiliği olarak Doğayı Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü ve Kültür Rotaları Derneği ile müşterek, Rize için tanıtım kitapları hazırlanmasına öncülük etti. Rize’de doğa, spor ve kültür turizminin çeşitlenmesi için çok sayıda çalışmalar yaptı. Rize'ye 'Gelmek İçin 53 Neden' başlığı altında Köprüler Kenti, Doğa Aktiviteleri ve Macera Kenti, Buzul Gölleri Kenti, Doğa ve Tarihe Yolculuk Keşif Rehberi, Şelaleler Kenti, Yaylalar Kenti, Konaklar Kenti Rize adlı eserlerle hem Türkiye'de hem de dışarıda önemli fuarlarda tanıtım yapılmasını sağladı. Yerli ve yabancı yatırımcıları Rize bölgesine odaklamak ve motive etmek için kamu kurum ve kuruluşlarının uyumlu çalışmasını teşvik etti. Yurt içi ve yurt dışı tüm turizm dinamikleri ile Rize için devamlı irtibat kanalı kurulması için yoğun çalışmalar yapılmasına öncülük etmesi nedeniyle ödül verildi."


Açıklamada, dünyanın en büyük fuarı ITB Berlin Fuarına bu yıl 189 ülke'den 10 bin 147 turizm şirketinin katıldığı kaydedildi.


AA


Geri Dön