26 / 04 / 2024

Rize'de sahil şeridine viyadük yapımı mecliste!

Rize'de sahil şeridine viyadük yapımı mecliste!

Rize şehir merkezindeki bir alışveriş merkezi ve konut projesine ulaşımın kolaylaştırılması için sahil şeridine viyadük yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize şehir merkezindeki bir alışveriş merkezi ve konut projesine ulaşımın kolaylaştırılması için sahil şeridine viyadük yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bekaroğlu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun soruları:
1- Rize Yatırım AŞ tarafından yapılmakta olan AVM ve 542 konut projesi için halkın serbestçe kullanımında olan sahil şeridine viyadük yapılmasını doğru buluyor musunuz?

2- AVM ve konut projesinin yapımını üstlenen Rize Yatırım AŞ'nin ortakları kimlerdir, nasıl oluyor da yasalara rağmen imtiyazlar elde edebiliyorlar ve tüm halkın olan sahil şeridini çıkarları doğrultusunda kullanabiliyorlar?

3- AVM'nin yanlış yerde yapılmasının, mezvuata aykırı şekilde ruhsatlandıran, ortaya çıkan ulaşım sorunlarını çözmek için de yine yasaları çiğneyen sorumlular hakkında inceleme ve soruşturma yapmayı düşünüyor musunuz?

4- Rize'de halkın nefes alabileceği ender alanlardan olan şahil şeridine viyadük yaparak halktan koparılması sonrasında vatandaşlara; yürüyüş, oturma ve dinlenme amaçlı açık ve yeşil alan olarak nereyi kullanmaları önerilmektedir?

5- Halkın yürüyüş ve dinlenme amacıyla kullandığı sahil şeridini bölen ve görüntü kirliliği oluşturacak bu yanlış viyadük projesine müdahale edip durdurmayı düşünüyor musunuz?


Geri Dön