18 / 04 / 2024

Ruhsar Pekcan: Esnafımızın kira desteği alması için gerekli altyapı tesis edildi!

Ruhsar Pekcan: Esnafımızın kira desteği alması için gerekli altyapı tesis edildi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkara verilecek doğrudan hibe ve kira desteğiyle ilgili, "E-devlet üzerinden yapılabilecek destek başvurularının, en geç ocak ayının ilk haftası itibarıyla başlamasını öngörüyoruz" dedi.



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı ve Google Türkiye iş birliğinde video konferans yöntemiyle düzenlenen "Dijital Dönüşümle Fark Yaratan Esnaflar Programı"na katıldı. 

Pekcan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen esnaf ve sanatkara verilecek doğrudan hibe ve kira desteğiyle ilgili, "E-devlet üzerinden yapılabilecek destek başvurularının, en geç ocak ayının ilk haftası itibarıyla başlamasını öngörüyoruz" diye konuştu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Pekcan, Ticaret Bakanlığı ve Google Türkiye iş birliğinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen "Dijital Dönüşümle Fark Yaratan Esnaflar Programı"ndaki konuşmasında, ekonominin bel kemiği olan ve Kovid-19 salgınından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik destek çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürdüklerini dile getirdi. 

Ruhsar Pekcan: Esnafımızın kira desteği alması için gerekli altyapı tesis edildi!

Mart ayında açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi" başta olmak üzere çeşitli destek mekanizmalarıyla bugüne kadar esnaf ve sanatkarlara vergi, istihdam ve finansman alanlarında önemli kolaylık sunulduğunun altını çizen Pekcan, salgının ikinci dalgasının yaşandığı bu dönemde, esnaf ve sanatkarların maruz kaldığı olumsuzlukları hafifletmek amacıyla çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirtti. 

Bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan destekleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Pekcan, şöyle konuştu:

"Dün itibarıyla Resmi Gazete'de yayımlanan esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlere koronavirüs salgını nedeniyle verilecek destekler hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararı'yla ekonomik açıdan en çok etkilenen esnafımızın kira ve gelir kaybı desteği alması için gerekli yasal altyapı tesis edilmiştir. Konu hakkında başvuru ve destek süreçlerinin nasıl uygulanacağını içeren tebliğimiz de bugün yayımlandı. Destekten yararlanacak ekonomik faaliyet tanımlarını tebliğimiz ile beraber faaliyet alanlarında NACE kodlarıyla birlikte Bakanlığımız web sayfasında bugün yayımlıyor olacağız." 

Ruhsar Pekcan: Esnafımızın kira desteği alması için gerekli altyapı tesis edildi!

Bakan Pekcan, söz konusu Cumhurbaşkanlığı Kararı'nda bulunan destekleri 3 ay süresince vereceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Esnafımızın mümkün olan en hızlı ve en basit şekilde desteklere başvurabilmesi için gerekli önlemleri alıyor, çalışmaları yürütüyoruz. E-devlet üzerinde yapılacak destek başvurularının en hızlı şekilde sonuçlandırılması için Bakanlık birimlerimiz ve bu süreçteki, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi dahil olmak üzere, tüm iş ortaklarımız gerekli teknik altyapıyı tamamlamak üzere çalışmalarını sürdürüyorlar. E-devlet üzerinden yapılabilecek destek başvurularının, en geç ocak ayının ilk haftası itibarıyla başlamasını öngörüyoruz. Tüm bu süreçlerin sağlıklı biçimde yürütülmesi hususunda, esnaf kuruluşlarımızla yakın iletişim ve iş birliği halinde, esnaf sanatkarlarımızın ihtiyaç duyacağı her türlü bilgi ve desteği sağlamaya devam edeceğiz."

Kira yardımı için başvuru süreci nasıl olacak? 


Geri Dön