25 / 04 / 2024

Rusların yıllık kripto para işlem hacmi 5 milyar dolar düzeyinde!

Rusların yıllık kripto para işlem hacmi 5 milyar dolar düzeyinde!

Rusya Merkez Bankası yaptığı açıklamada Rusların son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleriyle yıllık işlem hacminin yaklaşık 5 milyar dolar düzeyinde olduğunu duyurdu.



Rusya Merkez Bankası yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri ve madencilik faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelere yer verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan Rusların yabancı menkul kıymetlere yapılan yatırımlarının geçen sene 6,3 milyar dolar düzeyinde olduğu bildirilen açıklamada, “Rusya’da vatandaşların kripto para birimleriyle yıllık işlem hacmi, yabancı menkul kıymetlere yapılan yatırımlara yaklaşarak, yaklaşık 5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşiyor.” ifadeleri yer aldı.

Rusların yıllık kripto para işlem hacmi 5 milyar dolar düzeyinde!

Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada “Söz konusu hacmin tümüyle dijital para birimlerine akış olarak değerlendirilmemesi gerekir. Ticaret cirosuna ilişkin veriler, alternatif alım ve satışları yansıtabilir. Ayrıca, bu hacmin bir kısmı, madencilik sonucunda elde edilen dijital para biriminin satışından oluşmaktadır.” ifadeleri yer aldı.

Rus yasalarına göre, Rusya'da mal ve hizmetler için ödemelerde son zamanlarda sık sık güngeme gelen kripto para kullanılması yasakken, şirketlerin ve bireylerin dijital finansal varlıklar olarak kripto paralara yatırım yapmaları serbest.

ABD'de bankaların kripto para faaliyetlerinde izin şartı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön