27 / 04 / 2024

Rusların senelik kripto para işlem hacmi 5 milyar dolar!

Rusların senelik kripto para işlem hacmi 5 milyar dolar!

Rusya Merkez Bankası, Rusların yabancı menkul kıymetlere yapılan yatırımlarının geçtiğimiz sene 6,3 milyar dolar seviyesinde olduğuna vurgu yaptı. Merkez Bankası, Rusların kripto para birimleriyle senelik işlem hacminin yaklaşık 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu duyurdu.



Rusya Merkez Bankası, Rusların kripto para birimleriyle senelik işlem hacminin yaklaşık 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu duyurdu. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Rusya Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen açıklamada, ülkedeki kripto para birimleri ve madencilik faaliyetleriyle ilgili değerlendirmeler yer aldı. 

Rusların yabancı menkul kıymetlere yapılan yatırımlarının geçtiğimiz sene 6,3 milyar dolar seviyesinde olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Rusya’da vatandaşların kripto para birimleriyle yıllık işlem hacmi, yabancı menkul kıymetlere yapılan yatırımlara yaklaşarak, yaklaşık 5 milyar dolar düzeyinde gerçekleşiyor.” denildi.

Rusların senelik kripto para işlem hacmi 5 milyar dolar!

Açıklamada, “Söz konusu hacmin tümüyle dijital para birimlerine akış olarak değerlendirilmemesi gerekir. Ticaret cirosuna ilişkin veriler, alternatif alım ve satışları yansıtabilir. Ayrıca, bu hacmin bir kısmı, madencilik sonucunda elde edilen dijital para biriminin satışından oluşmaktadır.” ifadelerine yer verildi. 

Rus yasalarına göre, ülkede mal ve hizmetler için ödemelerde kripto para kullanılması yasak, ancak şirketlerin ve bireylerin dijital finansal varlıklar olarak kripto para yatırımı gerçekleştirmeleri serbest.

Hindistan kripto paraları yasaklıyor!

JPMorgan: Etherium Bitcoin'den daha iyi bir tercih olabilir!

Bitcoin 55 bin doların altına geriledi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön