24 / 04 / 2024

Rusya ABD devlet tahvillerine yatırımlarını azalttı!

Rusya ABD devlet tahvillerine yatırımlarını azalttı!

Rusya, Aralık 2019’da ABD tahvillerine yönelik yatırımlarını bir buçuk milyar dolar azaltarak 9.974 milyar dolara düşürdü.



ABD Maliye Bakanlığı verilerine göre Rusya, ABD tahvillerine yatırımlarında bir buçuk milyar dolarlık azaltmaya gitti. Toplam 9.974 milyar dolara düşen tahvil yatırımlarının 5.704 milyar doları uzun vadeli, 4.27 milyar doları uzun vadeli oldu. Öte yandan Rusya, elinde en çok ABD tahvili bulunduran 30 ülke arasında yer almıyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Rusya, 2018 yılından beri sistematik biçimde ABD tahvillerine yönelik yatırımlarını azaltıyor. Rus yatırımları Ağustos 2018’de 14 milyar dolar seviyesine gerilemişti.

Rusya, 2011 yılında 180 milyar dolarlık yatırımla en fazla ABD tahviline sahip ülkelerden biriydi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön