29 / 03 / 2024

Rusya pazarı Çinlilere kaldı

Rusya pazarı Çinlilere kaldı

Batılı otomobil, teknoloji ve ev eşyası devlerinin Rusya’daki operasyonlarını sonlandırmasının ardından Çinli şirketlerin ürünlerine yönelik talep hızla artıyor.



Rusya pazarı Çinlilere kaldı

CEP TELEFONUNDA DA ÇİN MALI TERCİH EDİLİYOR

Cep telefonu pazarı da Çinli şirketlerin Rusya’da paylarını artırdığı bir diğer sektör olarak ön plana çıkıyor.

Çin Gümrük Genel İdaresi verilerine göre ülkenin Rusya’ya cep telefonu ihracatı bir önceki aya kıyasla yüzde 77 artarak 312 milyon dolara yükseldi.

Rusya’nın en önemli elektronik perakende zinciri Mvideo tarafından yayımlanan raporda, ikinci çeyrekte ülkede satılan cep telefonlarının yüzde 70’inin Çin malı olduğu belirtildi.

Xiaomi’nin Samsung’u geçerek Rusya’da en çok satılan cep telefon markası olduğu ifade edilen raporda, Realme markasının da Apple’ı geçerek en popüler üçüncü cep telefonu markası konumuna geldiği vurgulandı.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 6 Mayıs’ta yayımladığı listede, paralel ithalatına izin verilen ürünlerin arasında Apple ve Samsung’a da yer vermişti. Bakanlık, söz konusu izinle yaptırımlar nedeniyle Rusya’da erişimi zorlaşan markaların sevkiyatını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Ancak uzmanlar, paralel ithalatla yapılacak Apple ve Samsung gibi markalara ait ürünlerin fiyatlarının da yüksek olacağını söylüyor.

EV EŞYALARI DA ÇİNDEN GELİYOR

Rus İzvestiya gazetesinin derlediği haberde, ülkede Çinli şirketlerin televizyon ve ev eşyası satışları da hızla yükseliyor.

Rusya’daki Çin malı televizyon markalarına ait satışların mayısta bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 95 artış gösterdiği belirtilen haberde, Viomi markasına ait ev eşyası satışlarının da mayıs-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine oranla 3,3 kat artığına dikkat çekildi.

Sektör yetkilileri, söz konusu artışın en önemli sebebi olarak, Rusya’da LG, Samsung ve Sony gibi markaların ürünlerine erişimin zorlaşması olduğunu söylerken, Çinli markalara ait ürünlerin fiyat olarak da daha uygun hale geldiğini belirtiyor.

Artan enerji fiyatları çocuk ölümlerini de arttırabilir

Euro bölgesi resesyon tehlikesiyle karşı karşıya

Almanya tasarruf için elektrikleri kesti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön